Coltunasi cu carne

Ingrediente:

Pt. aluat:
500g faina;
1 ou;
1 varf lingurita sare;
240 ml apa calduta

Pt. umplutura:
500 g carne porc sau pui toccata;
1 ceapa rasa;
sare, piper
verdeata (marar, patrunjel);
1 lg boia dulce.

Pt. sos:
2 pahare iaurt;
2-3 catei de usturoi pisati;
sare;
100 g unt;
un praf de boia iute.

Preparare:

Faci un aluat elastic, formezi o bila si o acoperi sa se odihneasca. Apoi, iei aluatul, il imparti in 4 buc. Si intinzi 4 foi din care tai patrate de cca.4/4 cm. Amesteci ingredientele pt umplutura, iei cate o lingurita din aceasta compozitie si pui in fiecare patrat. Strangi colturile bine, pe diagonala, apoi pe cealalta diagonala formand un saculet. Pui apa sa clocoteasca, adaugi putina sare si o lingura de ulei si cand clocoteste, adaugi coltunasii si lasi sa fiarba cca. 8 min. Le scoti cu paleta si le pui pe un platou. Incalzesti untul impreuna cu boiaua iute si torni peste. Iei cativa coltunasi si ii pui pe farfurie, alaturi de o portie de sos pe care il faci din iaurt si usturoi, iar pt. décor presari deasupra marar sau patrunjel.

Recomandari
Redactia.ro
RTV
ziareonline.ro
Proiecte speciale
Unica.ro
Huff
Faxnews
Sfatul Medicului
Trending news
Mai multe din Aperitive si gustari