Comportamentul urat al copilului de 2-3 ani

De pe strada, din parc sau chiar din familie, copilul de aceasta varsta experimenteaza foarte multe dintre obiceiurile proaste observate la cei din jur sau le „inventeaza pe ale sale proprii.

comportament, proasta crestere, frustrare, copil

Fie ca este o profunda forare in fosele nazale exact cand camera video il fixeaza, sau un racnet ca de injunghiere in linistea unei biserici pline de nuntasi ce asteapta cuminti sa inceapa preotul sa oficieze, el se pricepe cel mai bine in a alege cele mai nepotrivite momente ca sa faca ceva inacceptabil.

Pentru copiii de doi-trei ani, lumea in care traiesc, oamenii din ea, precum si propriul lor corp reprezinta, toate, un mare si interesant „experiment stiin­tific. Aceste realitati (fie locuri fizice, fie fiinte) sunt uimitoare, manifesta o atractie fascinanta de a fi explorate – prea fascinan­te ca sa lasi un lucru marunt, cum ar fi jena parintilor tai, sa iti stea in cale.

De exemplu, Daniel – zis si „Greva foamei – sare peste pranz, dand un branci castronului de fiecare data cand parintii au musafiri. De ce face Daniel acest lucru? Pentru simplul fapt ca, dupa cum stim, cresterea copilului incetineste putin in al doilea an de viata, asa ca este firesc si ca apetitul copilului sa mai scada.

In plus, la aceasta varsta, copiii sunt niste persoane extrem de ocupate, incat nu au timp de prostii, faptul ca este ora mesei nu inseamna neaparat ca dumnealui se va si opri din treburile „importante pe care le are de facut numai ca sa manance, chiar daca ii este foame. Va recupera seara…

Diana, „Micuta Stripteuza, este o fetita foarte frumoasa, cu ochi albastri ca cerul, care nu prea mai rateaza nicio iesire in public pentru a se dezbraca. De ce face asta? Diana a achizi­tionat de curand o importanta deprin­dere – aceea ce a-si scoate si pune singurica hainutele.

Bravo, Diana! Nu multi copii de varsta ta ajung la o astfel de performanta. Unde poti sa arati ce stii? In public. Unde ai atentia nedivizata a mamei? In acest loc public – cine si-ar putea dori mai mult?!

Copilul de doi ani se comporta uneori ciudat, cel putin din perspectiva parintilor. Acest lucru nu inseamna neaparat ca el are o problema, dar nici ca trebuie lasat sa persiste…

Ce am putea face? In principiu, este in regula cand cel mic face aceste demonstratii in cadrul restrans al familiei, al casei, dar trebuie sa ii spuneti copilului ca aceste lucruri se fac numai acolo. El nu are de unde sa stie lucrul acesta.

In plus, nu faceti mare caz cand o face in public, pentru ca in acest fel ii incurajezi comportamentul. Este destul sa ii spui ca este foarte bine ca se dezbraca singurel acasa, dar acest lucru nu trebuie facut pe strada, in magazine.

Daca insista, calm si bland, ia copilul de acolo si mergeti acasa. Bubu, „Boxerul este un baietel bine facut, care, indata ce se alatura grupului de copii, incepe sa imparta pumni.

De ce face asta? Pentru ca este frustrat, de cele mai multe ori. Copiii de doi ani au un vocabular destul de limitat si nu prea pot comunica ceea ce vor, asa ca isi elibereaza frustrarea prin agresiune fizica.

Sau acest copil are abilitati mentale care merg ca nivel de dezvoltare inaintea abilitatilor motorii, asa ca daca nu ii iese ce vrea el sa faca, lasa pumnul sa ii „sara in copilul de langa el.

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din 2 - 3 ani