Concediul de creștere a copilului, prelungit pentru angajații din anumite domenii

Concediul de creștere a copilului a fost prelungit pentru angajații care activează în domenii unde restricțiile continuă pe perioada stării de alertă

„A fost adoptată o OUG în domeniul protecției sociale. Ministerul Muncii și Protecției Sociale au inițiat un act normativ care, pe de o parte, vine să reglementeze prelungirea unor facilități acordate persoanelor pe perioada stării de urgență și stării de alertă, iar pe de alta, să permanentizeze o serie de proceduri instituire în această perioadă, măsuri de simplificare a modului de depunere a documentațiilor pentru diverse drepturi și beneficii sociale”, a spus şeful Cancelariei, Ionel Dancă, potrivit stiri.tvr.ro.

Citește și: Concediul și indemnizața de creștere a copilului în 2020

În acest fel, indemnizația pentru creșterea copilului, pentru cei cărora le expiră perioada primirii acesteia pe perioada stării de alertă, se prelungește până la 31 decembrie 2020. La fel se va întâmpla și în cazul stimulentului de inserție pentru cei care se întorc la muncă sau doresc să se angajeze după încheierea acestei perioade.

„Potrivit acestor prevederi, impactul acestor măsuri este de aproximativ de 13 milioane de lei, pentru două luni, în cazul indemnizației de creștere a copilului, de care vor beneficia aproximativ 3.000 de persoane în situația în care această indemnizați, așa cum cunoașteți, este de 2.200 de lei. Pentru stimulentul de inserție, se estimează un număr de beneficiari de aproximativ 5.000 de persoane și acest beneficiu se acordă în cuantum de 650 de lei, estimat pentru o perioadă de două luni”, a mai precizat Ionel Dancă.

sursa foto – 123rf.com


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Stiri