O consecință înfricoșătoare a gripei: „Copilul nu mai poate merge”

Medicul pediatru Mihai Craiu atrage atenția asupra consecințelor înfricoșătoare ale refuzului vaccinării antigripale a tuturor membrilor familiei.

Este vorba despre BACM (Benign Acute Childhood Myositis), adică miozita acută beningă a copilăriei, o complicație evolutivă a căilor respiratorii ce apare și în cazul gripei.

Apare mai frecvent în rândul băieților

Această afecțiune apare în rândul școlarilor, mai frecvent în cazul băieților, și se manifestă prin dureri localizate simetric la nivelul membrelor inferioare, după ce gripa începe să se vindece. Durerile sunt la ambele picioare, de la genunchi în jos, iar odată instalate, copilul refuză să mai meargă. BACM trece în cel mult 4 zile, fără alte urmări, iar potrivit specialiștilor, nu este nevoie de medicamente specifice pentru a o trata. BACM este detectată de medici, în urma investigaților amănunțite.

Citește și Olivia Steer, fata in fata cu dr. Mihai Craiu, cunoscut pediatru. Ce a spus doctorul despre teoriile ei

'Numită BACM (Benign Accute Childhood Myositis), aceasta este a afectiune înfricoșătoare pentru orice părinte care iși vede copilul anterior sănatos că nu mai poate merge. Face gripă si nu mai merge! Este impresionant, dar din fericire, este trecător. Acesti copii îsi revin. Acesta este unul din multele motive pentru care ar trebui să vă vaccinati antigripal. Eu m-am vaccinat și mi-am vaccinat și singurul copil. Conform datelor din literatură pacienții cu miozită benignă (BACM) se vindecă fără nici o problemă reziduală', se arată  într-un mesaj publicat pe Facebook de doctorul Mihai Craiu.

 


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Copilul tau