Consumul de lapte previne deficitul de calciu

Calciul este unul dintre cele mai importante minerale de care copiii au nevoie in procesul de dezvoltare, regasit mai ales in lapte.

Numeroase studii demonstreaza ca deficitul de calciu este o problema comuna in randul copiilor, intrucat acestia nu consuma suficient lapte.

Pentru o crestere sanatoasa si armonioasa, NESTLÉ Nesquik recomanda un consum regulat de lapte, pentru a asigura nivelul de calciu necesar organismului.

Obiceiurile alimentare ale copiilor au repercusiuni asupra sanatatii pe termen lung si pot consolida sau distruge oasele in curs de dezvoltare. Calciul a fost mereu asociat cu dezvoltarea unui sistem osos puternic.

Un studiu citat de NESTLÉ Nesquik, realizat recent in SUA, a relevat date importante legate de aportul de calciu al copiilor. La studiu au participat 164 de copii cu varste intre 2 si 16 ani, dintre care 88 de baieti si 76 fete.

Analizand dieta acestora, s-a demonstrat ca doar 15% dintre copiii cu varste de peste 11 ani consumau cantitatea recomandata de calciu.

In plus, Institutul National de Sanatate din SUA si Academia de Pediatrie din SUA sustin ca mai putin de 50% dintre copii sub 10 ani primesc aportul necesar de calciu.

In timpul pubertatii si al adolescentei, se dezvolta 50% din masa osoasa, de aceea nivelul ridicat de calciu este esential.

Conform Academiei de Pediatrie din SUA, consumul mediu de calciu al unui copil de 12 ani este de 850 de mg/zi, cu 450 mg mai putin decat cantitatea recomandata pentru acesta varsta.

Organismul isi construieste rezerva necesara de calciu in primul rand din produse pe baza de lapte, care au cea mai mare concentratie de calciu. De aceea, NESTLÉ Nesquik recomanda parintilor sa includa in dieta copiilor alimente ce contin lapte.

Cantitatile recomandate de calciu pe grupe de varsta sunt: 800 mg pentru copiii cu varste intre 4 si 8 ani si de 1300 mg, pentru cei care au intre 9 si 18 ani.

Despre Nesquik
Nesquik cacao instant contine un mix de vitamine si minerale (Vitamina B1, B3, B5, B6, B9, C, E, Calciu, Magneziu), un pahar de lapte preparat cu Nesquik cacao instant asigurand copiilor 1/3 din necesarul zilnic de calciu si cel putin 15% din necesarul zilnic de 7 vitamine esentiale si magneziu.

Napolitanele Nesquik sunt o gustare hranitoare cu multa crema de lapte, acoperite cu delicioasa ciocolata cu lapte. Mamele vor fi incantate sa ofere copiilor lor dulciurile Nesquik datorita retetei excelente fara conservanti si coloranti artificiali. Produsele au portia recomandata pentru un consum moderat.

Nestlé Nesquik ii asteapta pe copii pe site-ul www.nesquik.ro cu cele mai nastrusnice jocuri, iar pe parinti ii intampina cu cele mai bune sfaturi legate de cresterea si nutritia copiilor.


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Stiri