66 de copii cu COVID-19, internați la spitalul „Sf. Parascheva” din Iași

De la începutul epidemiei de coronavirus în România, 66 de copii, cu vârste cuprinse între 1 și 17 ani, au fost internați la Spitalul de Boli Infecțioase „Sfânta Parascheva' din Iași.

Citește și: Primul bebeluș născut cu coronavirus din România

„Ideea aceasta, că populația tânără nu este afectată, este un mit. În spitalul nostru am îngrijit până acum 66 de copii dintr-un total de 1.150 de pacienți. Patru cazuri de copii sub un an, între 1 an și 4 ani au fost 13 cazuri, iar între 5 și 17 ani au fost 49 de cazuri”, a declarat Florin Roșu, medic ATI, șeful secției de Terapie Intensivă a Spitalului de Boli Infecțioase din Iași, potrivit hotnews.ro.

Medicul a mai menționat că pacienții copii de la Iași par să facă forme mai ușoare și nu au necesitat îngrijire în terapie intensivă.

„Asta a fost o binecuvântare din partea marelui arhitect al Universului. Dar SARS-CoV-2 nu ocolește copiii. Copiii dezvoltă COVID-19, fac forme ușoare, deocamdată, nu știm exact ce ne rezervă viitorul. Pentru că virusurile pot dezvolta, la un moment dat, alte tulpini”, a avertizat medicul Florin Roșu.

sursa foto – 123rf.com


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Stiri