Copii „dulci”. Atentie la zahar!

Statisticile arata ca in fiecare zi, in lume, copii cu varste intre 12 si 24 de luni mananca cel putin un desert cu zahar adaugat. Si ca pana la cinci ani, un copil consuma, in medie, 24 kilograme de zahar pe an.

Asta inseamna o treime de cana de zahar pe zi – mult mai mult decat consumul mediu de dulce' al unui adult intr-o zi. Cei mai multi dintre parinti nici macar nu realizeaza cat de mult zahar consuma copiii lor, chiar din primele luni de viata!

Pe de o parte, pentru ca inca exista multe produse destinate celor mici care au surplus semnificativ de zahar, pe de alta parte, pentru ca inclusiv la mancarea pentru bebelusi – piureuri de fructe sau sucuri – pregatita in casa ne-am obisnuit sa adaugam zahar.

Unele studii sustin ca bebelusii au o preferinta innascuta pentru dulce, altele – ca cei mici detecteaza gustul de dulce doar prin comparatia cu altele, fara a manifesta vreo preferinta pentru acesta.

Realitatea demonstreaza ca, odata ce ai obisnuit mi­cutul cu dulcele, il faci dependent de el si ca, daca nu tii sub control cantitatea de zahar consumata, problemele nu vor intarzia sa apara: obezitatea, cariile, diabetul de tip doi, dar si bolile de inima la maturitate.

Citeste continuarea in revista BABY – iunie.
 


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Revista