Copii in gradina!

Chiar daca se murdaresc pe maini si pe hainute, lasa-i sa te ajute in gradina. Se vor distra, vor invata multe despre plante si vor sta afara, in aer curat, departe de televizor si computer.

Entuziasmul copiilor este imens cand incep sa faca gradinarie. Simplul fapt de a alege plante care cresc repede si sunt dragute, precum si plante care le incita simturile va sadi in ei dragostea pentru gradinarit.

Plantele frumos mirositoare, viu si frumos colorate pot pune bazele primei gradini a unui copil.

Dar plantele nu sunt totul – prezenta animalutelor salbatice (broscute, fluturi, pasari, melci, gandaci) din gradina le va transmite fascinatia pentru viata in mijlocul naturii.

Mama, vreau plante, acum!
Lasa-i pe copii sa aleaga ce planteaza. Asigura-te ca plantele alese au sanse mari sa se prinda. Asta, si ca sa nu fiti dezamagiti, tu si copiii, in caz de esec.

Daca miracolul cultivarii plantelor se dovedeste a fi prea incet pentru micul gradinar, obtineti rezultate rapide cu plante deja sadite, cumparate de la florarie sau de pe internet, iar lor nu le ramane decat sa le planteze si sa le ude.

Incepeti cu panselute si lobelii (plante exotice din familia campanulaceelor) viu colorate si ei vor invata totul despre plantat si stropit.
Nu cere prea mult copiilor, fiindca in mod sigur gradina va respira frumusete dupa ce ei s-au ocupat de ea!

Atentie ce plante cumperi!
Copiii tai vor sa cultive trandafiri? Nu-i nimic, strecoara alaturi de trandafiri plante care nu necesita foarte multa indemanare si pricepere la plantare. Dar trebuie sa tii cont de faptul ca multe plante, printre care trandafirii si piracantele, pot fi periculoase cu ghimpii lor ascutiti.

La unele plante, cum ar fi yucca, varfurile ascutite pot fi taiate cu usurinta, pentru a le face inofensive, iar asta nu va afecta planta. Totusi, este bine sa verifici aceste detalii inainte sa cumperi plantele.

Text: Lacramioara Tiriblecea

.


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Sfaturi practice