Copiii cu vârste cuprinse între 5-11 ani ar putea fi vaccinați anti-COVID-19 până la sfârșitul lui 2021

Coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID-19 din România, medicul Valeriu Gheorghiță, a anunțat că, până la sfârșitul anului 2021, copiii cu vârstele cuprinse între 5 și 11 ani să poată fi vaccinați împotriva noului coronavirus. Serul care le va fi acesta administrat va fi cel produs de compania Pfizer.

„În ceea ce privește indicația de administrare a vaccinului de la compania Pfizer la copiii cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani, foarte probabil că datele, din ceea ce noi știm, vor fi depuse la FBA sfârșitul lunii octombrie', a explicat Valeriu Gheorghiță, potrivit alephnews.ro.

Citește și – Iași: Un bebeluș în vârstă de 13 zile a fost depistat pozitiv cu COVID-19

Potrivit medicului, la Agenția Națională a Medicamentului nu au fost momentan depuse datele științifice pentru evaluare.

„Ne așteptăm ca spre finalul acestui an, probabil sfârșit de noiembrie, să fie depuse și evaluate. Deci e posibil ca până la sfârșitul acestui an să avem o recomandate din partea Agenției Europene a Medicamentului în acest sens, dar recomandarea noastră medicală va fi către acele grupe de copii care sunt cu boli cronice, care sunt expuse unui risc spre a face forme grave de îmbolnăvire', a adăugat Gheorghiță.

Foto – 123rf.com


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Stiri