Copiii din Olanda sunt cei mai fericiți din lume. Care este motivul

Un studiu recent a demonstat că adolescenții și copiii din Olanda sunt cei mai fericți copii din lume. Iar motivul este evident…

Studiul a analizat peste 7000 de copii din 48 de tari, punandu-le intrebari despre imaginea de sine si imaginea corporala, comportamentul sexual, scoala si starea generala.

Din cele 48 de tari, SUA s-a clasificat pe ultimele locuri si nu este de mirare avand in vedere ca rata de depresie si suicid este destul de mare la adolescenti.

Totusi ce-i face fericiti pe tinerii din Olanda?

'Cred ca tinerii olandezi ai parte de interactiuni pozitive in majoritatea mediilor sociale', spune dr. Simone de Roos, cercetator din Olanda. 'Ei sunt sustinuti si acasa, si la scoala, si in grupurile de prieteni. Parintii olandezi isi sprijina mult copiii, fara a fis exigenti, fara a-i controla exagerat. Este un climat de egalitate, profesorii nu sunt autoritari, ci accepta sentimentele copiilor. Iar copiii au incredere in profesori.'

Studiul mai arata ca obiceiurile zilnice ale tinerilor olandezi au un impact major asupra starii lor de sanatate. De exemplu, ei iau micul dejun zilnic in timpul saptamanii, iar colegii de scoala sunt mult mai buni si permisivi. Aproape ca nu exista bullying, iar cazurile de obezitate sunt rare.

Fata de alte popoare, olandezii si danezii sunt cei mai permisivi si se concentreaza mai mult pe a le oferi copiilor autonomie decat pe a le impune reguli. Copiii sunt mai liberi sa faca ceea ce vor si astfel isi dezvolta abilitatile sociale necesare mai tarziu in viata.


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Copilul tau