Copiii ei incepusera sa aiba dubii despre Mos Craciun, iar mama a venit cu o idee GENIALA. Cum le-a spus adevarul

Craciunul e o perioada magica, mai ales pentru copii, insa vine un moment in viata fiecarui copil cand indoiala incepe sa se strecoare in mintea sa.
De unde vin de fapt cadourile? Cine e mosul acela imbracat in rosu, cu barba care sta cam stramb? Si mai ales, cum intra el pe horn, cand noi nici n-avem horn?!
Cand ii spui copilului adevarul despre Mos Craciun, cel mai probabil din acel moment ii distrugi bucuria. Insa o mama a gasit o metoda extrem de ingenioasa de a le spune copiilor sai adevarul subtil, fara sa le distruga farmecul Craciunului. Ideea sa a fost una foarte apreciata!

Copiii mei nicio clipa nu au simtit ca au fost mintiti…

In familia noastra, exista o tranzitie de la a primi cadouri de la Mos Craciun, la a deveni Mos Craciun tu insuti. In acest mod, conceptul de Mos Craciun nu este o minciuna pe care ei o descopera, ci o dezvaluire treptata a unor fapte bune si mentinerea spiritului Craciunului.

Cand au intre 6-7 ani, oricand vezi ca incepe sa apara suspiciunea ca Mosul nu e exact cine credeau ei, atunci copilul e pregatit.

I-am scos pe amandoi „la cafea” in oras. Am comandat bauturi calde, apoi le-am tinut discursul:

„Ai crescut tare mult anul asta. Nu doar ca te-ai inaltat, dar se vede ca si inima ta e mai mare (2-3 exemple de fapte bune, situatii in care copilul a fost empatic in trecut). Mai mult, inima ta a crescut atat de mult, incat cred ca esti gata sa devii Mos Craciun.

Probabil ca ai observat ca majoritatea Mosilor sunt oameni imbracati ca el. Unii din prietenii tai poate ti-au spus ca nici nu exista.
Multi copii cred asta, pentru ca ei nu sunt gata sa devina Mos Craciun inca, dar tu esti.

Spune-mi cel mai bun lucru despre Mos Craciun. Ce primeste el pentru tot efortul? (ghideaza copilul catre <>)
Ei bine, acum tu esti pregatit pentru a fi Mos Craciun (mentine un ton soptit, conspirativ)”

Copiii ei incepusera sa aiba dubii despre Mos Craciun, iar mama a venit cu o idee GENIALA. Cum le-a spus adevarul

Apoi spune-i copilului sa aleaga pe cineva pe care il cunosc, de regula un vecin. Misiunea copilului va fi ca, in secret, sa afle o nevoie a persoanei respective si sa cumpere acel obiect, sa-l impacheteze si sa il livreze, fara ca persoana respectiva sa afle vreodata de unde a venit.
A fi Mos Craciun nu presupune laude sau faima, trebuie sa ramana secret pentru a fi o fapta altruista.

Fiul meu cel mare a ales-o pe „vrajitoarea” de la coltul strazii. Era o femeie ingrozitoare, cu un gard mare in jurul casei, care n-ar fi lasat nici in ruptul capului copiii sa-si recupereze mingea de la ea din curte.
Tipa la ei sa se joace mai incet, ce mai, o bomboana!

A luat seama, cand il duceam spre scoala, ca iesea in fiecare dimineata in picioarele goale sa-si ia ziarul. Asa a decis el ca ea are nevoie de o pereche de papuci.

Apoi a spionat-o sa incerce sa-si dea seama ce marime poarta. Am mers la magazin si am cumparat o pereche de papuci caldurosi. El i-a impachetat si a lipit o felicitare, pe care a scris „Craciun fericit, de la Mosul”.
S-a furisat si i-a strecurat cadoul sub usa de la garaj.

In dimineata urmatoare, am urmarit-o cum a iesit dupa ziar, a luat si cadoul si a intrat in casa. Baiatul meu era super incantat si abia astepta sa vada ce se va intampla mai departe.
In dimineata urmatoare, cand am plecat cu masina, ea era in curte, incaltata cu papucii.
El era in extaz! A trebuit sa ii reamintesc ca NIMENI nu trebuie sa afle ceea ce facuse, altfel nu ar mai fi Mosul.

Pe parcursul anilor, a ales tot felul de oameni si de fiecare data a gasit un cadou original pe care sa-l daruiasca fiecaruia.

Intr-unul din ani, si-a lustruit bine bicicleta, i-a schimbat saua si i-a dat-o fetei unor prieteni de familie.
Oamenii astia erau, si inca sunt, foarte saraci. Desigur, l-am intrebat pe tatal fetei inainte, daca e in regula.
Privirea ei, in momentul cand a vazut bicicleta cu o funda mare in fata usii a fost aproape la fel de fantastica precum cea de pe fata fiului meu.

Cand a venit randul celui de-al doilea baiat sa procedeze la fel, cel mare a intervenit si m-a ajutat cu discursul. Amandoi sunt extrem de generosi si nicio clipa nu au simtit ca au fost mintiti, pentru ca de fapt li s-a spus secretul lui Mos Craciun.

Sursa: boredpanda.com


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Familie