Copiii nu le strica femeilor cariera. Barbatii o fac

Nu sunt putine femeile care, atunci cand se gandesc la a avea un copil, instinctiv pun in balanta viata profesionala si se tem ca cei mici le-ar putea afecta cariera.

In realitate, intr-un articol de opinie de pe medium.com, o jurnalista sustine o parere contrara, ce garantat starneste controverse, cel putin in randul taticilor: Copiii nu le strica femeilor cariera, ci barbatii o fac.

Autoarea argumenteaza: Nu sunt copiii cei care le distrug femeilor cariera, ci barbatii, tatii care refuza a se implice si sa isi faca si ei partea lor.

Mamele petrec de doua ori mai mult timp cu copiii

Daca tatii ar face acelasi efort pe care mamele il fac dintotdeauna acasa, carierele femeilor ar fi infloritoare.
Insa pentru a ajunge aici, trebuie sa incetam sa mai gandim ca locul de munca al mamelor trebuie mereu „echilibrat” cu viata personala. In schimb, trebuie sa discutam mai mult despre cum refuzul barbatilor de a se implica ne impiedica pe noi sa avem succes.

Desi fata de secolul 20, barbatii petrec in medie de trei ori mai mult timp cu copiii, tot nu este suficient.

In ciuda progresului, mamele tot petrec de doua ori mai mult timp cu copiii, in raport cu timpul petrecut de tati cu cei mici.

Autoarea citeaza un studiu ce demonstreaza ca tatii au considerabil mai mult timp liber decat au mamele. Totodata, mamele efectueaza mai degraba sarcini domestice in timpul liber, in timp ce tatii isi folosesc timpul liber pentru relaxare sau hobby-uri. Si acest aspect afecteaza carierele femeilor, deoarece persoanele ce petrec timpul liber facand activitati relaxante au performante mai bune la locul de munca.

Sursa: medium.com

Imagine: Shutterstock


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Familie