De Paște, oferă o familie copiilor din centrele de plasament

Copiii orfani pot fi adoptati de sarbatori. Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Caras-Severin (DGASPC) anunta ca de Paste, copiii aflati in centrele de plasament poti fi luati acasa pentru a se putea bucura de cateva zile intr-o familie.

Familie pentru copiii abandonati

Orice familie care doreste, poate oferi unui copil abandonat ocazia de a experimenta pentru cateva zile, viata de familie.

Cerinte pentru a lua un copil acasa de sarbatori

Pentru a putea lua acasa un copil de sarbatori, familiile trebuiie sa depuna o cerere impreuna cu o copie dupa actul de indentitate, la sediul SGASPC Resita, din Aleea 3 Ape.

Dupa depunerea cererii, familia solicitanta va primi vizita asistentilor sociali care vor face o ancheta sociala.

Copiii orfani pot fi adoptati de sarbatori in anumite conditii

'Înainte ca un copil aflat în plasament să primească învoire pentru a merge la o familie, noi trebuie să fim siguri că acel copil va beneficia de confortul fizic și psihic de care are nevoie. E foarte important ca cererea să se depună din timp, pentru ca asistenții sociali să poată efectua anchetele. Încurajăm astfel de inițiative din partea membrilor comunității și pe timpul vacanțelor, când copiii nu merg la școală. Ei se bucură de fiecare dată când au ocazia să experimenteze viața de familie', a precizat Ana Vasile, directorul DGASPC Caraș-Severin, pentru Gazeta din Vest.

Daruieste bucurie

In grija DGASPC Caras Severin se afla 167 de copii. Dintre acestia aproximativ 60% au o legatura cu parintii sau familia, insa doar 30% sunt luati acasa de sarbatori.

De sarbatori, poti face o fapta buna si poti oferi sansa unui copil de a se bucura de cateva zile intr-o familie iubitoare si primitoare. Pentru cateva zile, ii poti face viata mai frumoasa unui copil orfan aflat in grija DGASPC Caras-Severin.

Sursa: gazetadinvest.ro
Foto: 123rf.com


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Familie