Studiu: Copiii sunt „purtătorii ascunși” ai noului coronavirus

Potrivit unui studiu desfăşurat în două spitale din Massachusetts, SUA, copiii pot avea un rol mai mare decât se credea în răspândirea COVID-19.

Oamenii de știința cred că tinerii ar putea fi purtători „ascunși” ai virusului pandemic.

„M-au surprins încărcăturile virale ridicate pe care le-am observat la copiii de toate vârstele, mai ales în primele două zile de infecţie”, spune Lael Yonker, directoarea Spitalului General din Massachusetts (MGH) şi autoarea principală a studiului, potrivit Agerpres.

Citește și: Alexandru Rafila: „Măștile trebuie adaptate vârstei copiilor și personalizate'

Lael Yonker a mai remarcat că încărcăturile virale cu SARS-CoV-2 ale adulţilor internaţi în stare gravă sunt ”semnificativ mai mici” faţă de cele ale unui ”copil sănătos”, adică infectat, dar asimptomatic.

Cercetătorii avertizează că micuții sunt o ”sunt o sursă posibilă de răspândire a virusului şi trebuie ţinut cont de acest lucru în etapele de redeschidere a şcolilor”.

Deşi copiii infectaţi cu COVID-19 nu sunt în cazul acestei boli predispuşi la manifestări clinice la fel de grave ca ale adulţilor, ca purtători asimptomatici sau cu puţine simptome ei pot răspândi virusul inclusiv aducându-l de la şcoală la ei acasă.

sursa foto – 123rf.com


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Stiri