Copiii si animalele

Cei care nu iubesc animalele spun ca acestea sunt purtatori de microbi si virusi si ca nu este bine ca un copil sa creasca alaturi de un animal de companie. Ei bine, prezenta unui necuvantator in casa poate fi benefica pentru dezvoltarea armonioasa a copilului insa trebuie respectate anumite reguli de igiena.

Iata cateva dintre ele:
1. Cea mai buna strategie pentru evitarea parazitilor este verificarea periodica a animalelor de casa si deparazitarea lor regulata. (veterinarul iti va spune cat de des sunt necesare aceste operatii.)

2. Controlul de purici este crucial pentru evitarea unor tipuri de paraziti, infestarile aparand in urma contactului copilului cu un animal, mai ales daca copilul a fost muscat de un purice infestat.

3. Este, de asemenea, crucial sa-ti inveti copilul sa se spele pe maini cu sapun si apa de fiecare data dupa ce s-a jucat cu un animal sau s-a jucat in locuri in care au acces si animalele (locurile de joaca, gradina, curtea, cutiile cu nisip).

4. In locurile care sunt medii propice pentru inmultirea parazitiilor (in special locurile calde, umede), se recomanda ca cei mici sa nu paseasca desculti, mai ales pe locurile unde este posibil ca animalele sa fi urinat.


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Sfaturi