Copiii şi sportul: 5 activităţi distractive pentru copii în aer liber

Pentru o dezvoltare armonioasă a copiilor, activităţile în aer liber sunt esenţiale, contribuind nu doar la o creştere armonioasă, dar şi la crearea de legături sociale cu tovarăşii de aceeaşi vârstă şi la descoperirea lumii înconjurătoare. Cu toate acestea, în competiţia cu tehnologia, joaca afară pierde adesea teren. Dacă vrei să îţi stimulezi copilul să petreacă mai mult timp în aer liber, acest articol îţi vine în ajutor cu câteva idei de activităţi numai bune de făcut odată cu venirea anotimpului cald. 

5 activităţi în aer liber distractive şi sănătoase pentru copii

Tehnologia devine parte din vieţile noastre de la vârste din ce în ce mai mici, lucru care, deşi poate fi util, atunci când devine o preocupare constantă, este dăunător pe termen lung unei creşteri sănătoase. Dacă îţi doreşti pentru copilul tău să se joace mai mult în aer liber, acest articol îţi prezintă câteva idei de activităţi în aer liber care îl vor ajuta nu doar să se distreze, ci şi să crească sănătos şi echilibrat. Iată care sunt acestea:

Mersul pe bicicletă

Mersul pe bicicletă este o modalitate excelentă prin care să-ţi ajuţi copilul să deprindă obiceiul mişcării în aer liber. Pe lângă beneficiile avute pentru sănătatea şi dezvoltarea lui fizică şi emoţională, este un prilej numai bun de a socializa cu copii de aceeaşi vârstă, a descoperi locuri noi şi a-și testa limitele.

Înotul

Un alt mod prin care poţi convinge copilul să lase, măcar pentru câteva ore, ecranele, este să-l înveţi să înoate. Înotul are multiple beneficii pentru sănătatea celui mic, acesta fiind benefic, printre altele, pentru dezvoltarea musculaturii şi pentru creşterea capacităţii pulmonare. Pentru atunci când vrei să se bucure de beneficiile înotului, dar să fie şi supravegheat, poţi opta pentru piscine exterioare, lacuri, ştranduri sau mări.

Drumeţiile

Atunci când îţi doreşti să petreci timp de calitate alături de copilul tău, dar şi să îl ajuţi să construiască obiceiuri de viaţă sănătoase, cel mai la îndemână răspuns este o drumeţie. Modalitatea perfectă de a explora şi descoperi pe îndelete natura, fără distrageri, dar şi de a vă face amintiri împreună care să dureze o viaţă, drumeţiile sunt activităţi care ajută la îmbunătăţirea rezistenţei fizice şi a capacităţii de observaţie ale copilului, dar şi la construirea respectului faţă de mediu. Un traseu într-un parc naţional, urmând traseele marcate, poate oferi lecţii şi amintiri valoroase pe termen lung, şi pot fi distractive de moment. 

Plimbările cu trotineta

O altă modalitate prin care cel mic poate face mişcare şi să se bucure de timpul liber fără tehnologie este prin intermediul plimbărilor cu trotineta. Fie că învaţă să meargă pe trotinete pentru copii şi descoperă regulile de circulaţie şi natura din jur, fie că este deja la avansaţi, şi învaţă, într-un mediu controlat, să facă diverse trucuri şi scheme, mersul cu trotineta este o activitate simplă, plăcută şi benefică, ce îmbunătăţeşte coordonarea ochi-mână, coordonarea motorie, dar şi stima de sine.

Fotbalul

O activitate simplă şi care nu se demodează niciodată, fotbalul poate fi, cu uşurinţă, mutat de pe consolele de joc în viaţa reală. Acesta îi ajută pe cei mici să înveţe cum să lucreze şi să se coordoneze în echipă, creşte rezistenţa fizică, capacitatea de concentrare, şi îi ajută să înveţe cum să socializeze şi să lege prietenii, fiind una din cele mai la îndemână activităţi pentru o bună dezvoltare fizică şi emoţională.

Deşi tehnologia devine tot mai captivantă, mişcarea în aer liber rămâne esenţială pentru o creştere armonioasă, oferind copiilor şansa de a lega prietenii, a-şi face amintiri şi de a descoperi grija şi respectul pentru natură. Vino pe site-ul infinity.ro, alegeţi împreună trotineta perfectă şi exploraţi natura în familie.


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial