Copiii sub 7 ani scosi de la intretinere

Copiii sub 7 ani scosi de la intretinere, este prevederea prevazuta intr-un nou proiect de act normativ inregistrat la Senat pentru dezbatere.

Acelasi act normativ stipuleaza ca pentru copiii de pana in 14 ani, cheltuielie de intretinere sa fie reduse.

Propunerea legislativa pentru modificarea si completarea Legii nr.230/2007 privind infiintarea, organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari initiata de 4 senatgori PNL prevede refucerea cheltuielilor legate de intretinere pentru anumite categorii de parinti.

Pentru a putea fi aplicat, accest proiect normativ are nevoie de aprobarea Parlamentului, de semnatura presedintelui tarii si de publicarea in Monitorul Oficial.

Copiii sub 7 ani scosi de la intretinere

Concret, copiii sub 7 ani scosi de la intretinere, adica eliminati din calcucul cheltuielilor aferente serviciilor individuale ale proprietarilor. Excluderea de la intretinere insa va putea fi facuta doar cu acordul asociatiei de proprietari.

O alta masura stipulata in proiectul de act normativ prevedere ca pentru copiii cu varsta intre 7 si 14 ani, cheltuielile de intretinere sa fie reduse cu 50%, insa tot doar cu acordul asociatiei de proprietari.

Din pacate, aceasta propunere legislativa nu a fost prea bine primita de o parte din populatie. „Nu consider normal ca pentru copii sub 7 ani asociatiile de proprietari sa plateasca întretinerea. In clipa in care te hotarasti sa ai un copil nu o faci nici pt. stat cu atît mai mult sa iti plateasca ceilalti locatari întretinerea pt.copii tai. Ma asteptam ca liberali sa aibe propuneri liberale nu populiste pe spatele altora.” – este afisat la sectiunea „Opinii” pe site-ul Senatului.

Expunerea de motive pentru scoaterea de la intretinere

Expunerea de motive pentru pentru modificarea si completarea Legii nr.230/2007 privind infiintarea, organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari are in vedere si copiii sub 7 ani scosi de la intretinere.

In expunerea de motive se stipuleaza care actualul format al legii care o serie de prevederi care pot creste inutil cheltuielile pe consumuri individuale.

Consumul realizat de acesti copii minori se poate reflecta in contoarele de apa. In plus, in conditiile in care anumelele mici de companie (pisici, caini, etc) nu sunt sau sunt incluse partiale in randul cheltuielilor pe consumuri individuale, consider ca este putin deplasat sa contorizam „cvasi-cheltuielile” copiilor mici” se stipuleaza in expunerea de motive.

Sursa: avocat.net; senat.ro
Foto: Hepta.ro


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Familie