Copil bătut de colegi în localitatea Cugir. Ce îi face pe unii copii să devină bătăuși

Un copil de numai 10 ani a fost bătut de colegii lui pe o stradă din localitatea Cugir, județul Alba. O gașcă de copii între 11 și 16 ani ai lovit cu pumnii și picioarele un băiețel de 10 ani. În acest timp, un altul filma și îi încuraja pe bătăuși. Imaginile au ajuns la mama victimei, care le-a făcut publice și a depus plângere la poliție, agresorii fiind audiați la secție. 

Nu este primul caz de acest gen în România, așa că nu putem să nu ne întrebam ce îi face pe copiii de 11-12 ani să lovească un coleg cu atâta sălbăticie și fără să le pese de suferința lui. Răspunsul specialistului este simplu: totul pornește de la părinți. 

De ce devin copiii bătăuși

Dr. Gal Gross, expert în parenting și psihologie infantilă a explicat pentru Huffington Post: motivele care transformă un copil într-un agresor:

1.Copilul care imită comportamentul părinților.
Copiii fac ceea ce văd acasă. Dacă un copil este bătut de părinți, dacă este abuzat acasă, va imita acest comportament, crezând că așa este normal să te porți cu cei din jur.

2.Copilul lipsit de putere
Un bătăuș poate fi un copil care, acasă, este lipsit de putere, în sensul că este abuzat sau este martor la abuzurile asupra mamei și nu poate face nimic pentru a schimba situația. El va încerca să recâștige controlul în afara casei, abuzându-i pe ceilalți.

3. Copilul neglijat
Copilul care se simte invizibil acasă poate deveni un bătăuș la școală. Copiii au nevoie de atenție, de iubire, de respect din partea părinților. Dacă sunt neglijați, se simt neimportanți, simt că ei nu contează, ceea ce se transformă în furie.

4.Copilul răsfățat
Copilul care are prea multă putere acasă, care simt că totul i se cuvine, poate fi un bătăuș. El este crescut fără reguli, fără limite, primește orice își dorește și simte că e îndreptățit să-i abuzeze pe ceilalți.

Copiii bătăuși sunt tot copii

Orice ar face un copil, nu trebuie să uităm că el are un motiv, chiar dacă, la prima vedere, nu pare evident. Un copil bătăuș este tot un copil și are nevoie de tot atâta ajutor ca și victima pentru a depăși acest comportament.


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Copilul tau