UPDATE | Copilul de 2 ani care a fost blocat intr-o fantana a fost externat. Mama lui a nascut in aceeasi zi

UPDATE 11 mai 2017 –  Copilul de 2 ani care a fost blocat timp de 16 ore intr-o fantana a fost externat din spital dupa o lunga perioada de timp. Im mod de-a dreptul surprinzator, mama sa a nascut in aceeasi zi. Astfel ca el are si o surioara.

Micutul a plecat spre casa impreuna cu ambii cu parinti, dar a ajuns la domiciliu doar cu tatal sai deoarece mama, insarcinata in luna a noua, a intrat pe drum in travaliu și a fost nevoita să se oprească la Spitalul Județean de Urgență Alexandria, unde a născut o fetiță.

„Avem o fetiță de trei kilograme și jumătate. Ne așteptam să nască. Chiar ne-am grăbit. De aceea am și întârziat. Despre băiețel, medicii au spus că este bine, sănătos. Ne-au dat analizele. Eu le mulțumesc pompierilor și medicilor — că mi-au ajutat copilul să se facă bine. De când am plecat de aici am stat numai lângă copil. Am strigat la el ‘Dănuț, tati, te rog eu mult deschide ochișorii! A deschis ochișorii și s-a ridicat în fund. Fără el nu puteam să mai trăiesc', a declarat Vasile Pascu, tatăl copilului.

Medicii i-au făcut baietelului un control neurologic și au stabilit că acesta nu a suferit leziuni, deși a fost în stop cardiac si a fost rescuscitat în ambulanță, când era transportat de la aeroport la spital.

UPDATE 26 aprilie 2017 – Un copil blocat in fantana a fost salvat. Copilul a stat blocat in putul adnac de 16 metri si lat de 30 cm, mai bine de 11 ore.

Vestile din pacate nu sunt bune pentru micutul savat intrucat acesta se afla in stare critita dupa ce in cursul noptii a intrat in sop cardiac si a fost resuscitat.

In prezent, copilul este interntat la spitalul de copii Grigore Alexandrescu din capitala insa prognosticul medicilor este rezervat deoarece copilul are pneumonie de aspiratie.

„Deocamdată toate manevrele sunt de reanimare, nu se fac intervenții chirurgicale sau de alta natură, totul e pe reanimare hidroelectrolitică, pe antibiotico-terapie, pe un suport ventilator, în continuare este ventilat mecanic. Temperatura corpului s-a stabilizat de la venire, din cursul nopții deja avea o temperatură normală a corpului când a urcat pe ATI, doar că această problemă pulmonară probabil că va trece mai greu' a declarat purtatorul de cuvant al spitalului Grigore Alexandescu, Raluca Alexandru, pentru Digi24.

Desi copilul era constient cand a fost scos din fantana, starea sa s-a inrautatit rapid in drum spre spital.

„După atâtea ore de stat în fântâna aia micuţă, o parte din timp a stat şi în apă, pe urmă a fost scos un pic jumătate de metru, un metru deasupra apei, pe urmă iar a alunecat în apă. Era în şoc hipotermic, hipotensiv. Inima îi bătea, dar copilul nu era bine deloc. Funcţiile lui vitale erau slăbite mult: tensiune mică, bradicardie, adică frecvenţă cardiacă mică, 40-50 de bătăi pe minut. Trebuie încălzit. I se bagă fluide, i se bagă sondă nasogastrică, i se bagă fluide calde în stomăcel. Plus pături, aspiratoare, aeroterme cu aer cald. El trebuie readus la o temperatură compatibilă cu supravieţuirea. Momentan era viu, dar cu şanse mici din punctul meu de vedere', a declarat medicul Bogdan Caraveteanu, pentru Digi24.

Mama copilului, insarcinata in luna a 8-a a fost si ea internata in spitalul din Rosiorii de Vede deoarece in timpul celor 11 ore cat copilul sau a fost prins in fantana, acesteia i s-a facut rau de mai multe ori.

Procurorii de la Parchetul de pe langa Judecatoria Rosiorii de Vede au deschis un dosar penal asupra faptei, pentru vatamare corporala din culpa, urmand sa se faca o ancheta pentru a incerca sa stabileasc daca exista un vinovat pentru ceea e s-a intamplat.


Intr-o localitate aflata in judeteul Telorman, zeci de salvatori fac eforturi sustinute sa salveze un copil blocat in fantana care se afla acolo de peste 5 ore.

Copilul in varsta de un an si 8 luni a cazut in fantana adnaca de peste 16 metri si de mai bine de cinci ore, zeci de salvatori incearca sa ii salveze viata si sa il scoata la suprafata.

Confrom digi24, copilul se afla inca in viata insa viata ii este pusa in pericol din cauza temperaturii scazute in care sta. Interventia este una extrem de dificiala si urmata de o serie intreaga de riscuri.

„O abordare total fără risc la acest moment, din ce am înțeles de la colegi, nu există. Va treubi să se calculeze care va fi abordarea cea mai sigură, cu riscurile cele mai mici pentru copil,' a declarat Raed Arafat

Conform purtatorului de cuvant al ISU Telorman, Gelu Adrian Dragomir, este o interventie extremd e dificila deoarece putul fantanii are o adncime de 16 metri si diametrul de doar 30 de centrimetri.

Sursa: Digi24
Foto: Captura video


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Copilul tau