Copil, împușcat după ce a fost confundat cu un urs într-o pădure din Sălaj

Un copil, în vârstă de 14 ani, din Sălaj, a fost împușcat într-o pădure după ce a fost confundat cu un urs. Copilul a ajuns la spital cu răni grave, în urma cărora a pierdut mult sânge.

Potrivit autorităților, copilul se afla cu un adult într-o pădure din apropierea satului Poiana Măgura, comuna Șărmășag, pentru a căuta brazi. Copilul s-a apropiat de o baracă, unde un bărbat de 63 de ani își aștepta un prieten, vânător autorizat. Vânătorul își lăsase arma în baracă, iar bărbatul de 63 de ani, speriat de zgomote și crezând că va fi atacat de un urs a luat arma și a tras înspre copil. Alicele l-au rănit pe copil în abdomen și în mâini.

Citește și: Un copil de doi ani și-a împușcat părinții cu o armă găsită în casă

„Duminică, la ora 17:30, Inspectoratul de Poliție Județean Sălaj a fost sesizat, prin apelul de urgenţă 112, cu privire la faptul în pădurea aparținând de satul Poiana Măgura, comuna Sărmășag, o persoană a fost rănită prin împușcare. Din primele verificări efectuate de polițiști a reieșit că, un vânător autorizat, în vârstă de 65 de ani, din comuna Măeriște, care deținea autorizație de vânătoare pentru ziua în curs, și-ar fi lăsat o armă de vânătoare, de calibru 16 milimetri, împreună cu muniția, neasigurate într-o baracă și a ieșit la plimbare.

În acel timp, un alt bărbat, în vârstă de 63 de ani, tot din comuna Măeriște, prezent în baracă ar fi văzut mișcare în pădure și crezând că sunt animale sălbatice, fără a fi autorizat în vederea deținerii de arme și muniții, ar fi luat arma și ar fi executat foc de armă în direcția respectivă', a anunțat Ioana Rus, purtător de cuvânt al IPJ Sălaj, potrivit presei locale.

Bărbatul care a tras este reținut pentru 24 de ore.

Foto – 123rf.com


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Stiri