Un copil de patru ani a murit de meningită, după ce medicii i-au refuzat internarea

Un copilaș în vârstă de patru ani s-a stins acasă, după ce medicii de la Spitalul Moinești au refuzat să-l interneze, în ciuda faptului că mama a mers de două ori la spital, cu Salvarea, și l-a rugat pe medic să-i țină copilul sub observație pentru că se simte foarte rău.

Mama și-a dus copilul la grădiniță, dar la scurt a primit un telefon de la educatoare care spunea că micuțul plânge și spune că îl doare foarte rău urechea. Femeia și-a luat copilul, a mers la medicul de familie, care i-a dat trimitere la ORL. Acolo, specialistul i-a pus diagnosticul de otită, i-a dat tratament și l-a trimis acasă.

A doua zi, mama, văzând că starea fiului ei se înrăutățește, a mers din nou la Spital, de data asta a chemat Salvarea. Potrivit femeii, simptomele copilului nu erau deloc de neglijat. Micuțul avea temperatură foarte mare, acuza dureri puternice, tremura, avea frisoane, respira greoi și nu se putea ține pe picioare.

„Seara mai târziu i s-a facut mai rău, pastilele, siropul care i s-au dat de la spital de la Moinești nu erau bune. I se înmuaiau piciorușele, a început să tremure, febra 39 cu 5, a ajuns la 40″, a povestit mama.

Medicul pediatru care era de gardă a reconfirmat diagnosticul de otită și a trimis-o din nou pe femeie acasă, în ciuda insistențelelor femeii, care îl rugase să-i internez copilul. Ba, mai mult, unchiul copilui susține că mama a fost luată peste picior de medic.

O ia pe mama în bătaie de joc, în râs, ce ai căutat cu el înapoi, ce vrei să te plimbi? Stă salvarea după tine?„, a declarat unchiul copilului.

Trimis acasă, copilul s-a stins din viață duminică seara. Pe certificatul de deces, specialiștii au scris insuficienţă cardiorespiratorie şi meningoencefalită.

Conducerea spitalului a declarat că a cerut note explicative medicilor implicaţi şi cea care va hotărî dacă s-au respectat procedurile va fi comisia de disciplină.

„Medicul pediatru care a consultat copilul mi-a spus că nu prezenta semne care să sugereze o meningită. Singurele acuze erau cele de otită. Vom discuta cazul la comisia de disciplină, noi analizăm dacă s-au respectat procedurile în ceea ce privește competența profesională', a precizat directorul medical al Spitalului din Moinești, Maria Purcărin, citat de digi24.

Mama copilului intenţionează acum să depună o plângere la Poliţie.

Ce este meningita

Meningita este o inflamare a membranelor care acoperă măduva spinării și creierul, o infecție a fluidului din jurul acestora. Meningita poate fi de mai multe feluri, cea bacteriană și cea virală fiind cele mai răspândite.

Care sunt simptomele

Incubația în cazul meningitei este una scurtă, iar debutul bolii este cel mai adesea unul brusc.

Printre cele mai comune simptome se numără:

  • febra,
  • frisoanele,
  • alterarea rapidă a stării generale,
  • dureri musculare,
  • gât înțepenit,
  • somnolență,
  • dureri de cap,
  • dureri ale urechii
  • sensibilitate la lumină
  • vărsături.

Cum se transmite meningita

Meningita este o boală contagioasă. Cea mai frecventă metodă de transmitere este de la om la om. Ea se ia prin strănut, tuse, sărut sau orice contact direct cu germenii care o produc, mai exact cu saliva contaminată. Se poate transmite, de asemenea si prin contact indirect, prin obiecte contaminate, care au fost atinse cu salivă infectată.

Surse: digi24, cdc.gov, mayoclinic.org
Foto: Hepta


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Buton