Cazul cutremurator al unui copil roman care a murit pentru ca parintii au refuzat tratamentul

O familie de romani stabilita in Canada este judecata pentru crima de gradul 1 pentru copilul lor pe care au refuzat sa il trateze in spital. Acestia au preferat sa il tina acasa si sa il „trateze” rugandu-se pentru viata lui.

Emil si Rodica Radita sunt acuzati de crima de gradul 1 pentru moartea fiului lor. Alexandru, in varsta de 15 ani era grav bolnav de diabet insa parintii au refuzat sa il duca la spital.

Serviciul Social din Canada s-a luptat ani de zile cu parintii pentru ca le-au luat copilul din aceleasi motive.

Intrebati de medicul legist trimis sa sa discutie cu ei, parintii lui Alexandru au declarat ca au mers la biserica in jurul orei 18 si s-au reintors acasa dupa ora 20 cand au constat ca Alexandru nu mai respira.

In loc sa sune la Ambulanta, Emil si Rodica au inceput sa se roage si abia dupa 2 ore au apelat serivciul de urgenta.

Conform declaratiilor medicului legist, in casa familiei Radita se aflau mai multi membri ai bisericii pe care acestia o frecventeaza, care se rugau pentru Alexandru.

De asemenea, medicul legist a declarat in tribunal ca este foarte posibil ca baiatul sa fi murit inainte ca parintii sai sa plece la biserica. Alexandru suferea de diabet si conform autoritatilor, a murit din cauza septicemiei cauzate de infometare si neglijenta.

Ofiterul de politie ajuns primul la fata locului a declarat ca a fost socat cand l-a vazut pe baiat „Era numai piele si oase. Cred ca nu cantarea mai mult de 9 kilograme”.

Declaratii absolut socante avand in vedere ca Alexandru avea 15 ani.

Emil si Rodica au avut impreuna 8 copii, incluzandu-l si pe Alexandru iar la inceputul anilor 2000 acestia au intrat in vizorul Serviciilor Sociale, care l-au luat din familie pe Alexandru deoarece parintii refuzau sa il lase al spital pentru tratament invocand motive religioase.

Parintii sai s-au luptat cu Serviciile Sociale si in final au castigat, Alexandru fiind inapoiat familiei.

Emil Radita a formulat o scrisoare catre Organizatia Natiunilor Unite prin care aducea acuzatii grave Serviciilor Sociale din Canada.

Intr-un fragment din scrisoare, acesta declara „Noi credem în Dumnezeul şi în puterea Lui de vindecare, dar noi ştim, de asemenea, că Dumnezeul este Cel care organizează totul pe Pământ. De aceea, medicii sunt în planul Său. Din cauza unui medic, suntem în postura de a petrecere timpul în instanţe de patru ori în ultimii trei ani.”

Sursa: calgarysun.com
Foto: 123rf.com; Facebook


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Copilul tau