„Copilul meu perfect sanatos a murit de la gripa” – Avertismentul unei mame, medic

In urma cu un an, un baietel in varsta de doar 4 ani a murit in urma complicatii rezultate dupa infectarea cu gripa (influenza A). Un an mai tarziu, parintii lui au puterea sa mearga inainte si sa incerce sa avertizeze parintii despre pericolele gripei, adesea o boala ignorata sau trecuta ca „o raceala mai puternica”.

Parintilor, medici la randul lor, nici nu le-ar fi trecut prin cap ca din ziua in care si-au dus copilul de 4 ani la urgente, ei ar fi urmat sa nu mai aiba pe cine sa aduca acasa.
Baietelul, un pusti saten cu ochii caprui pe nume Leon, a fost rapid diagnosticat in camera de garda si a fost internat.
Simptomele de gripa nu aparusera nici macar cu 24 de ore inainte ca starea baietelului sa se inrautateasca, iar parintii sa isi dea seama ca cel mic nu poate respira corespunzator.

„Petrecuse ziua de dinainte mancand supa de pui la desene, pe canapea. Nu avea niciun istoric medical inainte de a lua gripa.”

Leon s-a stins in ziua de Craciun

„Chiar pe masura ce starea lui Leon i se inrautatea, ca mama mi se parea imposibil sa existe riscul ca el sa moara. Nimic nu te poate pregati pentru pierderea unui copil.
In ziua aia in spital, am fost un simplu parinte. Nu puteam intelege ce se intampla, orice notiuni medicale aveam mi-au disparut, incercam sa fiu doar mama pentru copilul meu, in ultimele sale clipe de viata.”

Baietelul a murit in dimineata zilei de Craciun a anului trecut, dupa ce a dezvoltat hemoragie pulmonara, complicatie a pneumoniei pe care o dezvoltase.

„Daca as fi vazut o poveste ca a mea, sigur n-as fi ratat vaccinul”

Mama explica in continuare cum a amanat vaccinul celui mic pana la o anume vizita la pediatru, insa boala i l-a rapit pe baietel inainte ca mama sa poata preveni aparitia ei.

Desi viteza de reactie a parintilor a fost una pe masura pregatirii lor, iar cel mic a ajuns din timp la spital, acest lucru n-a putut face o diferenta.

„Nu exista cuvinte care sa descrie ce tip de agonie simti cand iti vezi copilul mijlociu devenind <> peste noapte, sau cand trebuie sa deschizi tu insati cadourile de Craciun ale copilului care nu va mai veni niciodata acasa.”

De la aceasta tragedie, parintii baietelului incearca sa faca tot mai multi parinti constienti de riscurile la care isi supun copiii, atunci cand amana vaccinul antigripal sau chiar nu il fac deloc.

Sursa text, imagine: thestir.cafemom.com


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Copilul tau