Copilul miracol: cum arata azi cel mai mic prematur din lume

Nascuta la doar 21 de saptamani de sarcina, Lyla ar putea fi cel mai micut prematur din lume care reuseste sa supravietuiasca.

Fetita a venit pe lume cantarind mai putin de 450 grame si s-a nascut in cea de-a 21-a saptamana de sarcina a mamei sale. Nimeni nu se astepta ca ea sa supravietuiasca, insa mama ei a insistat ca ea sa fie resuscitata.

Lyla, ce acum a ajuns deja la varsta de 4 ani, a intrat in jurnalele medicale si a facut istorie.

Cum arata cel mai mic prematur din lume, la 3 saptamani de la nastere

Cel mai mic prematur din lume

In imaginea surprinsa de mama sa, Courtney, Lyla avea deja 3 saptamani de viata.
Fetita a venit pe lume cu ochii inca inchisi, iar imaginea e facuta in ziua in care a deschis ochii.
Pe manuta dreapta micuta si fragila este asezata verigheta mamei sale, pentru ca cei ce privesc imaginea sa isi dea seama cat de micuta era cand s-a nascut.

Medicii care au adus-o pe lume cred ca fata este cel mai mic prematur care a supravietuit vreodata. Succesul micutei si inversunarea ei de a ramane in viata creaza un precedent, in sensul in care medicii nu mai pot spune ca moartea e o certitudine in cazul copiilor nascuti la 21 de saptamani de sarcina.

Lyla, copilul miraculos, are acum 4 ani si este perfect sanatoasa

Cel mai mic prematur din lume 2

Informatiile despre copilul miracol au fost oferite de catre parinti presei abia in 2017, iar in prezent cei doi sunt tare mandri de fetita lor: exceptand o mica intarziere in vorbire, copilul nu are probleme medicale, nu are nicio dizabilitate.

Lyla a venit pe lume in 2014, dupa ce mama sa a intrat in travaliu prematur la 21 de saptamani, dupa ce membranele s-au rupt, iar la nivelul placentei a dezvoltat o infectie.

Imediat, mama s-a apucat sa caute care erau sansele ca cea mica sa supravietuiasca. Ceea ce a gasit pe internet nu a descurajat-o: pana la acel moment, niciun copil nu supravietuise dupa o nastere la 21 de saptamani.

„Cand am vazut ca tin un bebelus viu in brate, mi-am dat seama ca poate supravietui. Am simtit asta in inima mea.” – a explicat mama cum a trait experienta.

Sursa imagini, articol: Today.com


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Familie