Copilul plânge când îl spăl pe cap. Cum rezolv problema?

Dacă baia este, în general, o experiență distractivă pentru copilul mic, spălatul pe cap nu este.

S-ar putea ca micuțului să-i placă să se lase pe spate în cadă și să-și ude părul, dar e posibil să-i fie frică la început să bage capul în apă. (Mai târziu o să adore asta!)

Masarea scalpului cu șampon nu va provoca probabil proteste, însă clătirea este adesea înspăimântătoare. Copilului mic îi este frică de senzația neplăcută care apare atunci când săpunul sau șamponul îi intră în ochi.

Există câteva soluții la această problemă:


1Spune-i copilului să se lase pe spate în cadă și să incline capul spre spate; astfel, clătirea se poate face în mare parte fără disconfort, pentru că apa se scurge spre spate (departe de ochi).

 

2Ține un prosopel uscat împăturit în două pe fruntea și pe ochii copilului, pentru ca apa și șamponul să nu ajungă la ochi.

 

3Pune-i copilului o pălărie/vizieră de baie, pe care o poți cumpăra de la magazinele cu articole pentru bebeluși sau online. Aceasta este formată de fapt doar dintr-un bor care înconjoară capul pe frunte, deasupra urechilor și la ceafă. Când torni apă pe creștetul copilului, ea nu-i intră în ochi.

 

4Nu-l spăla în fiecare zi pe cap; de fapt, este suficient o dată, de două ori pe săptămână.


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Pas cu pas