Copilul tratat cu ciocolata se simte bine

Copilul tratat cu ciocolata se afla inca internat la Spitalul Sf. Maria din Iasi insa face progrese uimitoare.

In urma cu patru luni, cand copilul a fost internat pe sectia de gastroenterologie, copilul tratat cu ciocolata cantarea la varsta de patru ani, cat un bebelus de noua luni.

Medicul Marin Burlea, seful sectiei de Gastroenerologie a spitalului Sf. Maria din Iasi povesteste ca in luna septembrie cand copilul a fost internat, acesta cantarea doar sapte kilograme, la varsta de patru ani. Acum, patru luni mai tarziu, copilul tratat cu ciocolata, si-a dublat greutatea si cantareste 12 kilograme.

Daca starea sa continua sa se imbunataeasca, medicul Marin Burlea spune ca micutul va putea fi externat in patru luni, dupa cea de-a treia interventie chirurgicala.

Ce spun medicii despre copilul tratat cu ciocolata

„Are mai bine de trei luni de când este în serviciul nostru. În mod surprinzător, şi în acelaşi timp pentru noi, cadrele medicale, evoluează neaşteptat de bine. El a suferit o serie de intervenţii chirurgicale pentru că avea reflux gastro-esofagian sever, pe un fond malformativ. După ce s-a intervenit chirurgical, s-a creat o stenoză foarte restrânsă a esofagului distal. A fost nevoie de o nouă operaţie pentru a-i face dilataţii, cu ajutorul bujiilor Savary, o tehnică care se foloseşte în serviciul de endoscopie intervenţională. În felul acesta i-am oferit posibilitatea să se alimenteze”, a declarat pentru Dig24, prof.univ.dr Marin Burlea, care este si presedintele Societatii Romane de Pediatrie.

Copilul tratat cu ciocolata

Copilul a ajuns pe sectia de gastroenterologie la spitalului Sf. Maria din Iasi deoarece nu putea sa inghita nimic si ajunsese ca la varsta de patru ani sa cantareasca doar sapte kilograme. Copilul avea o malformatie la nivelul esofagului si inceputul stomacului.

Cum l-a ajutat ciocolata pe copil

O parte din tratamentul post-chirurgical al copilului a fost administrarea de cicolata, insa copilul tratat cu ciocolata nu a primit doar cicolata neagra probiotica.

„Este dovedit în literatura medicală, ciocolata, în special ciocolata neagră, are efect stimulativ asupra metabolismului triptofanului, care la rândul său este implicat în geneza serotoninei, hormonul fericirii. În afară de faptul că îi creşte lui calitatea vieţii, în acelaşi timp are impact pozitiv şi asupra dezvoltării sale intelectuale. Copiii care consumă ciocolată neagră în anumite perioade sunt mai deştepţi şi mai performanţi şi cu o dezvoltare fizică şi intelectuală mai bună, a declarat pentru Digi24 prof.univ.dr Marin Burlea.

Surse: Digi24, Observator
Foto: 123rf.com; captura video Observator


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Buton