Cord Blood Center si-a deschis portile pentru specialistii in ginecologie

Cu ocazia celei de-a 15-a editii a Congresului Societatii de Obstetrica si Ginecologie desfasurate zilele trecute in capitala, Cord Blood Center, prima banca de celule stem din Romania, a organizat o zi a portilor deschise.

Invitati au fost specialistii in ginecologie din toata tara, interesati de procedura salvatoare, care au primit toate detaliile despre acest subiect.

Doctor Mirela Livadariu, sefa laboratorului din Bucuresti, a fost cea care i-a purtat prin incaperile centrului, in timp ce explica in amanunt care sunt pasii in procesarea sangelui placentar recoltat.

Inca de la intrare, senzatia ca in aceasta cladire se intampla lucruri importante este pregnanta. Oameni imbracati in halate albe sunt peste tot si au grija ca totul sa se intample ca la carte, in fiecare dintre etape.

Prima oprire a fost camera de triaj. Acesta este locul unde se primesc probele de sange placentar, direct de la clientele care tocmai au nascut, prin intermediul coordonatorilor de transport. Probele ajung in timp optim pentru a fi sortate si procesate.

Camera de servisare este preambulul pentru cel mai important moment: procesarea sangelui placentar. In acest moment se asigura toate materialele necesare (pungi de criogenare, tavi de gheata) si se controleaza concordanta dintre datele primite de la laborator si proba recoltata, iar procesarea propriu-zisa are loc, intr-o incapere cu un nume foarte sugestiv: camera curata'.

Urmeaza criogenarea, moment in care proba de sange placentar ajunge in azot lichid, unde ramane pana cand atinge temperatura de -197 grade Celsius si devine perfecta pentru a fi depozitata.

Zona de stocare este cea in care sunt pastrate grefele pentru fiecare client in parte si este ultima etapa in procesarea probelor de sange placentar. Peste 20 000 de probe sunt stocate in acest moment in laboratoarele Cord Blood Center din Romania.

Acesta este locul in care probele de sange recoltate la nastere din placenta sunt pastrate in conditii optime – de la ele poate veni salvarea unei vieti pretioase: cea a micutului nou-nascut!


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Stiri