Coronavirusul nu ucide copii. Niciun minor sub 9 ani nu a fost răpus de COVID-19

Medicii din Statele Unite ale Americii încearcă să găsească o explicație pentru faptul că noul coronavirus nu face victime în rândul copiilor.

Sistemul imunitar al celor mici este mai robust

Se pare că teoria conform căreia copiii ar fi cei mai expuși bolilor tocmai a fost răsturnată de oamenii de știință americani. Cei mici au un sistem de apărare împotriva virusurilor mai complex, numit sistem imunitar înnăscut'.

Citește și La ce varsta se face vaccinul ROR

Atunci când se confruntă cu virusuri periculoase, copiii pot lupta cu boala pentru că au un strat robust de apărare, numit sistem imunitar înnăscut. Acesta constă în globule albe, denumite macrofage, ce pot detecta și consuma particulele străine din fluxul sanguin, indiferent de identitatea lor', a spus Andrew Pavia, șeful bolilor infecțioase pediatrice, de la universitatea din Utah.

Medicul a mai explicat că persoanele în vârstă se îmbolnăvesc mai repede, deoarece sistemul lor imunitar este mult mai puțin eficient. Iar dacă pacienții au și alte boli cronice, noul coronavirus îi va ucide mult mai ușor, potrivit mediafax.ro.

Potrivit statisticilor, niciun copil sub vârsta de 9 ani nu a murit din cauza noului coronavirus.

Bilanțul epidemiei

Bilanţul epidemiei de pneumonie virală din China a ajuns la 2.442 de morţi. Cele mai noi cazuri s-au înregistrat tot în Wuhan, capitala provinciei Hubei, plasată în carantină din 23 ianaurie şi unde locuiesc 11 milioane de persoane.


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Copilul tau