Cremă de vanilie cu sos de fructe

Ingrediente:

Pentru amestecul de fructe

150 g fructe uscate (stafide, caise, mere)  2 linguri vin roşu dulce 2 linguri zahăr tos un vârf de cuţit de scorţişoară măcinată      coaja de la 1 portocală

Pentru crema de vanilie

400 ml frişcă 100 ml lapte integral 1 linguriţă esenţă de vanilie 4 gălbenuşuri    100 g zahăr tos

 

Mod de preparare:

Pune toate ingredientele pentru amestecul de fructe într-o cratiţă, fierbe la foc mic până ce lichidul scade suficient, iar fructele sunt bine îmbibate – cam 5 min. Împarte-le în 6 forme a câte 150 ml fiecare.

Preîncălzeşte cuptorul la 2/150°C. Pune frişca, laptele şi vanilia într-o oală cu fund dublu şi încălzeşte la foc mic până se înfierbântă bine – dar fără să dea în clocot; lasă să se răcească vreo 5 min. Între timp, bate gălbenuşurile cu zahărul tos până ce capătă o tentă pală. Incorporează treptat în ele crema de vanilie caldă, amestecând constant cu o lingură de lemn, apoi trece totul printr-o sită într-o cratiţă curată. Încălzeşte la foc mic, amestecând constant până se îngroaşă uşor, înlăturând orice urmă de spumă. Aşază cele 6 forme într-o tavă de copt adâncă.

Împarte crema de vanilie în cele 6 forme, turnând încet. Pune în tava de copt apă fierbinte (dar nu clocotită), cât să cuprindă 2 cm din înălţimea formelor. Coace 30-45 min până se întăreşte uşor crema. Scoate formele din baia de aburi şi lasă-le să se răcească. Dă-le la frigider cel puţin 2 ore.

Înainte de servire, presară pe ele 1 linguriţă zahăr tos şi lasă să se caramelizeze la grill.

 

Mai multe reţete găseşti pe avantaje.ro


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
ziareonline.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Sfatul Medicului
Trending news
Mai multe din Deserturi