Cresterea in greutate

Pentru femeile dependente la extrem de imaginea unei siluete perfecte, a ramane insarcinate pare a fi o adevarata nebunie…

Iar daca pana la urma se hotarasc sa fac un copil, in loc sa se gandeasca la nevoile acestuia, tin pur si simplu cura de slabire, ca si cum nu e un lucru firesc si sanatos sa pui cateva kilograme in aceste luni speciale ale graviditatii. Plusul de greutate in sarcina este estimat in functie de indicele de masa corporala (body mass index = BMI) al fiecarei femei inaintea sarcinii. Cum se calculeaza indicele de masa corporala? Formula este: BMI = Kg/H(m).

Acesta reprezinta raportul dintre greutatea exprimata in kilograme si patratul inaltimii. Cu cat acest indice este mai mic inaintea sarcinii, cu atat cresterea de greutate in sarcina e de asteptat sa fie mai mare fara ca lucrul acesta sa fie anormal. Daca ai: BMI < 20: esti sub greutatea normala; BMI 20–25: te afli in zona ideala; BMI > 20: cantaresti mai mult decat ar trebui (> 40 semnifica obezitate severa).

Cat te vei ingrasa:

Indicele de masa corporala Cresterea in greutate
<19,8 12,5–18 kg
19,8–26 11,5–16 kg
26–29 7–11,5 kg
>29 6 kg

Dupa cum ai observat, cu cat esti mai slaba, cu atat sunt sanse sa te ingrasi mai mult in timpul sarcinii. Cresterea exagerata in greutate sau, dimpotriva, insuficienta expune copilul la o patologie extrem de serioasa.

Medicul care urmareste sarcina va stabili ce ai de facut in fiecare din situatii. Noi iti dorim nastere usoara si multa sanatate!

Cum sunt distribuite kilogramele in plus:

Copil 3,4kg
Placenta 0,7 kg
Lichid amniotic 0,8 kg
Uter 0,9 kg
Retentie de lichide 1,35 kg
Depozitele de grasime ale mamei 3,2 kg
Tesut mamar 0,4 kg
Cresterea volumului de sange circulant 1,25 kg
TOTAL 12 kg


Foto: HEPTA/PHOTONONSTOP.


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Buton