Criză de lapte praf pentru bebeluși în SUA. Cele mai afectate sunt familiile cu venituri mici

Părinții din Statele Unite ale Americii se confruntă, de la începutul lunii mai, cu o criză a laptelui praf pentru bebeluși, produsul fiind indisponibil în magazine și foarte greu de achiziționat. Potrivit presei internaționale, situația a fost cauzată de problemele legate de pandemia de COVID-19, dar și de închiderea principalei fabrici producătoare de formulă pentru nou-născuți, Abbott, din Michigan.

Cel mai mult au de suferit familiile cu venituri mici care primeau lapte praf printr-un program guvernamental, notează  CNN.  Administrația Biden a comandat deja un transport de lapte praf de 31 de tone, ce a fost adus din Germania cu un avion militar. Un alt transport este în drum spre SUA.

Citește și: Hrana bebelușului e esențială pentru dezvoltare. Diferențe între laptele de la sân și laptele praf

Am asigurat un al doilea zbor pentru a transporta formula specială pentru sugari Nestle în Pennsylvania. Zborul şi transportul cu camionul vor avea loc în zilele următoare şi voi continua să vă ţin la curent – a declarant Joe Biden, duminică seara. Potrivit președintelui, vor mai urma și alte transporturi.

Foto – 123rf.com


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Stiri