„Crize” in timpul sarcinii

Sunt insarcinata in 21 de saptamani si am niste crize, care dureaza 2-5 minute. Au aparut initial noaptea, si nu le-am luat in seama, crezand ca amortesc in somn. Apar numai pe partea dreapta, de la inceputul lui mai au aparut si ziua, cam la o saptamana. Initial am crezut ca este o spasmofilie (eu mai fac crize de spasmofilie).

Apoi au inceput zilnic, dupa amiaza, sau seara, cand eram foarte obosita. Neurologul mi-a spus ca atata timp cat sunt insarcinata, nu pot sa fac RMN si ca sa speram ca nu-mi pierd cunostinta pana nasc. De cand am inceput sa simt miscarile copilului, sunt ingrijorata, pentru ca dupa crize il simt ca se misca foarte agitat. Am vazut in 2 randuri mici chiaguri de sange, foarte mici si negre care mi s-au scurs din vagin. Oare are vreo legatura cu crizele astea?

Aceste crize il afecteaza pe copil, ii fac rau, paralizeaza si placenta? Ma gandesc daca ma vor lasa sa nasc normal… daca poate cineva sa-mi dea niste raspunsuri …sunt foarte ingrijorata. In timpul crizei, care incepe de la fata si coboara pe mana si picior, nu mai pot sa vorbesc clar, obrazul il simt ca si cum mi-ar trage cineva de el.

Ce as mai putea spune este ca la cutremurul din 1986 aveam 6 ani si mi-a cazut o vaza de lemn in cap, mi-a spart capul si atunci e posibil sa-mi fi pierdut cunostinta. Astept niste raspunsuri. Va multumesc.

Intrebare pusa de: Dora( 31 ani), , Purcareni

Expertul nostru va raspunde:

Trebuie sa va prezentati la un consult ginecologic si sa mergeti la control la medicul neurolog. In functie de varsta sarcinii vi se pot indica anumite investigatii. In functie de opiniile celor doi specialisti ce va vor examina, se va lua o decizie asupra nasterii.


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Sfatul expertului