Cronicile din Narnia (carte)

Nepotul magicianului
Incepe marea aventura Narnia… Tinutul unde se petrec intamplari nemaipomenite… Unde vrajitoarele te asteapta… Si o noua lume e pe cale sa se nasca. Povestea incepe in momentul in care Digory si Polly patrund in biroul secret al unchiului Andrew, magicianul. Iar cand unchiul Andrew o convinge pe Polly sa atinga inelul vrajit, ea se face nevazuta. Digory, uluit, hotaraste pe loc sa porneasca cautarea lui Polly.

Si nu numai ca o va gasi, dar impreuna vor asculta cantecul leului Aslan, in timp ce, sub ochii lor, ia nastere tinutul vrajit al Narniei, plin de soare, copaci, flori si animale, dar si de fiinte nemaivazute si intamplari nemaipomenite.

Sifonierul, leul si vrajitoarea
Deschizi o usa… si un taram fantastic te asteapta: Narnia…un tinut in care domneste iarna… un regat asteapta sa fie eliberat. In inima taramului vrajit Narniei, copiii se pomenesc prinsi intr-o noua aventura, in infruntarea cu Jadis, vrajitoarea alba. Cand si ultima speranta moare, intoarcerea leului Aslan s-ar putea sa fie ultima sansa, semnul unei mari schimbari… si a unor cumplite sacrificii.

Calul si baiatul
Mare a fost surpriza lui Shasta sa descopere ca nu este fiul pescarului Arsheesh. Dar cand Bree, un cal cuvantator, fuge cu el din crudul Calormen inspre taramul linistit si fericit al Narniei, unde domneste marele rege Peter, Shasta se trezeste cufundat in plin mister si aventura, cum nici in vis nu indraznise sa viseze.

Printul Caspian
E toamna. Pe peronul unei gari de tara din Anglia, cei patru eroi, Peter, Susan, Edmund si micuta Lucy, asteapta trenul care-i va duce la internat, pentru un nou an scolar. Un suflu magic, si gara dispare.
Copiii se pomenesc intr-o padure, unde vor da de ruinele unui castel ce se va dovedi a fi Cair Paravel, vechiul lor palat de pe vremea cand erau regi si regine in Narnia…

O noua aventura in care prietenii nostri, cu sprijinul animalelor cuvantatoare, al piticilor si al leului Aslan, dau o mana de ajutor printului Caspian, aflat in primejdie de moarte din cauza hainului rege Miraz.

Calatorie pe mare cu Zori de Zi
Micuta Lucy si fratele ei Edmund se afla in vacanta la matusa Alberta. Intr-o dupa-amiaza, impreuna cu nesuferitul lor var Eustace, privesc tabloul aflat pe perete in camera lui Lucy. Acesta infatiseaza o corabie frumos ornamentata ce spinteca valurile marii.

In aceeasi clipa, copiii simt adierea brizei, gustul sarat al marii si se pomenesc in valuri inotand spre corabie, care nu-i alta decat Zori-de-Zi, corabia regelui Caspian al Narniei. Alaturi de acesta si de intreg echipajul, cei trei vor lua parte la multe si minunate aventuri, pana departe spre Marea-de-Argint, dincolo de care se zareste tara leului Aslan.

Jiltul de Argint
Intr-o scoala experimentala din Anglia, o banda de copii „teribili ii persecuta crunt pe cei silitori si cuminti. Jill se afla printre acestia din urma si nu arareori fetita isi plange amarul in spatele salii de gimnastica. Noroc cu Eustace Scrubb, cunostinta noastra din Calatorie pe mare cu Zori-de-zi .

Eustace il invoca pe Aslan si amandoi copiii se pomenesc in taramul fermecat al Narniei. Aici, leul le va incredinta misiunea de a-l gasi pe printul Rilian, fiul lui Caspian navigatorul, disparut cu ani in urma in tinuturile indepartate ale Nordului…

Ultima batalie
Chemati iarasi din lumea lor, Jill si Eustace, eroii Jiltului de Argint, sosesc si de asta data prin vointa lui Aslan pe taramurile Narniei. Caci tanarul rege al Narniei are mare nevoie de ajutorul lor.

In tara sau instapanit haosul si confuzia, de cand un impostor, vicleanul maimutoi Marajet, profitand de neajutoratul magarus Nedumirici, l-a prefacut pe acesta in… leul Aslan, cosandu-i pe spinare o piele de leu mort. Infruntarea dintre cele doua tabere va fi crancena.

Dar si rasplata lui Aslan va fi nemarginita pentru toti cei care si-au pastrat nestramutata credinta in el.


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Mini-cultura