Cum a ajuns o coafeză eroina unei mame al cărei copil este autist | FOTO

În cazul copiilor care suferă de de afecțiuni din spectrul autist activitățile care nouă ni se par absolut banale pentru ei pot fi adevărate provocări. Să stea la coadă, să meargă  la dentist, sau chiar la tuns, toate astea pot deveni experiențe foarte neplăcute atât pentru copil, cât și pentru părinții lui sau celelalte persoane implicate.

Jennifer, mama unui băiețel de patru care a fost diagnosticat cu o afecțiune din spectrul autist, a fost profund impresioantă de o coafeză care a dat dovadă de foarte multă înțelegere și empatie față de copilul ei.

Mama a postat o poză cu femeia care a surprins-o dincolo de orice imaginație și căreia i-a fost profund recunoscătoare pentru bunătatea ei.

Ea a povestit că în momentul în care fiul său a făcut o cădere din cauza a prea multă stimulare senzorială, coafeza nu numai că nu s-a speriat și nici nu a reacționat urât la țipetele lui, dar a fost extrem de înțelegătoare cu el. A înțeles de ce are nevoie micuțul, adică să stea jos pe podea. S-a așezat jos pe podea lângă el și l-a tuns așa cum se simțea el mai bine și mai confortabil.

Citește și: Scrisoarea unei fetițe cu autism a emoționat o lume întreagă. Cum își descrie ea viața

Jennifer spune că e foarte greu pentru un părinte de copil autist să găsească servicii adaptate nevoilor copiilor lor, iar când se întâmplă astfel de lucruri sunt cu adevărat surprinși și emoționați.

Foarte rar se întâmplă ca persoanele cu care copiii interacționează în astfel de cazuri să dea dovadă de empatie și compasiune și să înțeleagă că în fața lor se află un copil cu nevoi speciale.

Citește și; Testul care detecteaza autismul in 10 minute

”Eu eram gata să cedez și să renunț la a-l mai tunde. Dar ea nu. S-a așezat pe podea cu copilul meu în poală și i-a tuns părul așa. Au vorbit despre desene animate și Crăciun și chiar l-a lăsat să-i pulverizeze apă în părul ei, pentru a vedea ce se întâmplă”, a povestit mama.

”Autismul poate fi foarte, foarte dificil, dar oamenii care aceștia îți fac zilele mai ușoate”, a mai spus mama băiețelului.

Sursa:Huffington Post
Sursa foto: Facebook.

URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
ziareonline.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Copilul tau