Cum a ajuns o femeie de 52 de ani să-și nască propria nepoată. „Am sărbătorit oboseala și grețurile matinale!”

O femeie, mamă a doi copii, a povestit cum a ajuns să-și nască propria nepoată la vârsta de 52 de ani.

Kristi Schmidt a devenit mamă prima oară la 22 de ani, când a venit pe lume fiul ei, Jacob. Doi ani mai târziu, în 1993, s-a născut și sora lui Jacob, Heidi. Nașterile au fost ușoare și fără complicații, iar Kristi a avut mereu o relație foarte apropiată cu ambii copii.

La maturitate, Heidi s-a mutat cu soțul ei, John, la 30 de minute de casa părinților din California și planul lor era să facă un copil. După patru ani de încercări, Heidi a rămas, în 2020 însărcinată cu gemeni, dar visul ei de a deveni mamă nu avea să se îndeplinească prea curând.

Citește și – O mama surogat a nascut gemeni, insa unul dintre copii era al ei. Cum a fost posibil

„Ea visa să fie mamă. Așa că, în 2016, să-i văd pe ea și pe soțul ei, John, luptându-se să conceapă a fost sfâșietor. Au încercat timp de patru ani până când în cele din urmă, în 2020, s-a întâmplat. Auzind că era însărcinată cu gemeni, m-am topit în lacrimi de bucurie.

Bucuria noastră nu a durat. La 10 săptămâni, Heidi a pierdut unul dintre bebeluși, iar la 24 de săptămâni a murit și băiețelul lor, pe care l-au numit Malakai. Privind durerea lui Heidi a fost îngrozitor” – a povestit Kristi Schmidt pentru The Guardian.

Apoi, câteva săptămâni mai târziu, Heidi i-a spus lui Kristi: „Mamă, doctorii cred că fertizilartea in vitro și maternitatea surogat este cel mai bun pas următor. În sfârșit, iată ceva ce puteam face. Te rog, lasă-mă să vorbesc cu medicul tău despre aposibilitatea de a fi mamă surogat.”

La 52 de ani, Kristi a acceptat cu bucurie ideea fiicei sale de a-i purta bebelușul în pântec. Femeia spune că era la momentul respectiv într-o formă fizică bună, nu avea probleme de sănătate și, fiind pensionară, avea tot timpul din lume pentru a-și ajuta fiica.

„O săptămână mai târziu am vorbit cu medicul lui Heidi. Vârsta limită pentru mamele surogat este de obicei 35 de ani acolo unde locuim, așa că m-am gândit că medicul nu mă va lăsa să fac asta. Dar răspunsul lui a fost afirmativ” – a mai spus Kristi, care a vorbit apoi cu soțul ei, Ray, și au luat decizia de a nu mai anunța pe nimeni de planul lor. Nu-și doreau presiune suplimentară dacă sarcina nu ar fi putut fi dusă la bun sfârșit cu bine.

„După teste și consiliere, ni s-a dat undă verde. Când doctorul mi-a implantat în sfârșit un embrion în uter în iulie 2021, nu mă uitam la ecran. Mă uitam la fața lui Heidi când se lumina de bucurie. Nouă zile mai târziu, am avut un test de sarcină pozitiv. Ne-am sunat partenerii să le spunem și am plâns cu toții de fericire.

Nu mai fusesem însărcinată de 28 de ani, dar nu am avut probleme. Mi s-a părut natural și vesel să văd că trupul meu se schimbă. Chiar am sărbătorit oboseala și grețurile matinale ca semne că lucrurile merg bine.

Pe măsură ce sarcina mea a devenit evidentă, nu mai ieșeam prea mult, pentru că nu am vrut să aud oamenii spunând: „Kristi, ești însărcinată!' Am vrut ca Heidi să primească felicitările. Lui Ray i-a plăcut să-mi urmărească transformarea. Îi plăcea să glumească cu oamenii. Soția mea este însărcinată – dar nu este a mea – le spunea vesel străinilor. Apoi spunea – Ea o poartă în pântec pe nepoata nostră!' – a mai povestit femeia.

Dar nu toată lumea a susținut-o pe Kristi. Unii au crezut că îi fură experiența lui Heidi de a deveni mamă, alții credeau că va avea un copil dintr-o aventură cu John.

„Nu am avut nimic de-a face cu conceperea acestui copil, sunt doar un loc sigur pentru ca acesta să crească”, le explica tuturor.

Kristi a plănuit apoi ca bebelușul să ajungă imediat în brațele lui Heidi după naștere, pentru contactul piele pe piele.

„Am simțit un val de fericire când nepoata mea, Ekko, s-a născut, în martie 2022, cântărind 2,8 kg. Mai experimentasem de două ori apariția hormonilor de după naștere și m-am gândit că s-ar putea să plâng și că trebuie să o țin în brațe. De fapt, văzându-o pe Ekko în brațele lui Heidi, am simțit doar bucurie. Ekko era exact acolo unde trebuia să fie” – a încheiat ea.

Foto – 123rf.com


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Mai multe din Stiri
Buton