Cum a aparut Iepurasul de Paste

In aceasta perioada din an asteptam cu mic cu mare sarbatorile Pascale, insa copiii sunt cei mai nerabdatori pentru ca asteapta sa vada ce surprize le va aduce anul acesta Iepurasul de Paste.

De unde a aparut insa aceasta traditie a Iepurasului de Paste? Ce legatura exista intre ouale rosii si iepuras? Iata 2 intrebari importante la care noi iti oferim raspunsul!

Cum a aparut Iepurasul de Paste

Exista mai multe legende legate de aparitia iepurasului de Paste! Una dintre ele vorbeste despre zeita Eostra, care era considerata a fi zeita primaverii si a fertilitatii si al carei simbol era iepurasul datorita faptului ca era considerat cel mai fertil animal.

Legatura dintre Iepurasul de Paste si ouale rosii

O alta legenda care face legatura dintre Iepurasul de Paste si ouale vopsite, spune povesteste ca o zeita a gasit intr-o iarna o pasare ranita si pentru a o salva de la moarte sigura, zeita a decis sa o transforme in iepuroaica.

Insa pasarea devenita iepuras, si-a pastrat abilitatea de a depune oua. Astfel, pentru a-i multumi zeitei ca i-a salvat viata, iepuroaica a decorat ouale facute si i le-a oferit in dar zeitei.

Unde isi are originea Iepurasul de Paste

Se pare ca aceasta traditie a Iepurasului de Paste isi are orginile in Germania, unde iepurasul a aparut pentru prima data ca simbol al Pastelui, fiind documentat in 1500. Tot din Germania a pornit si ideea dulciurilor in forma de iepuras in secolul 18.

Indiferent de unde provine pana la urma aceasta traditie a iepurasului care aduce cadouri, este un motiv de bucurie pentru copii si un prilej pentru a face cadouri celor dragi.


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Familie