Cum adormi un bebeluș agitat cu metoda „5 și 8”, dovedită științific

Orice părinte a trecut prin situația în care a avut dificultăți în a-și adormi bebelușul. Dar oamenii de știință spun că au găsit o soluție care îi poate ajuta pe părinți să-și adoarmă micuții, indiferent de cât de agitați sunt.

Soluția, potrivit cercetătorilor japonezi, este perechea magică a cifrelor 5 și 8. În urma unui experiment făcut pe 21 de mămici, cercetătorii au ajuns la concluzia că metoda „5 și 8' a contribuit în mod eficient la adormirea copilașilor.

Cum funcționeză?

Copilașul trebuie plimbat timp de cinci minute, ușor, fără mișcări bruște, timp în care se va calma. Apoi, copilul se ține în brațe timp de opt minute, iar mai apoi se pune în pătuț. Așezarea copilului în pătuț fără plimbare nu a avut același rezultat, susțin cercetătorii.

Deși nu am prezis acest lucru, parametrul cheie pentru culcarea cu succes a sugarilor adormiți a fost întârzierea debutului somnului', a spus dr. Kumi Kuroda, liderul studiului, potrivit CNN.

Am crescut patru copii și am făcut aceste experimente, dar nici măcar eu nu puteam să prevăd rezultatele cheie ale acestui studiu până când nu au apărut datele statistice – a adăugat Kuroda.

Metoda ar putea fi utilă pentru unii părinți și îngrijitori, dar nu va funcționa neapărat pentru toată lumea, a spus medicul pediatru din Atlanta, Jennifer Shu, redactor-șef medical al site-ului parental al Academiei Americane de Pediatrie.

Cum adormi bebelușul în mai puțin de un minut

Copiii sunt diferiți și (unii) ar putea să nu răspundă aceleiași metode – a spus Shu, care nu a fost implicat în studiu.

Părinții și îngrijitorii nu ar trebui să folosească această tehnică în mod regulat dacă copilul poate adormi singur, a adăugat Shu.

Scopul ar trebui să fie acela de a se asigura că bebelușul doarme bine folosind această sau alte tehnici, încurajându-l în cele din urmă să adoarmă singur, atât la începutul orei de culcare, cât și pe parcursul nopții (când se trezesc) – a completat Shu.

Foto – Pixabay


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Stiri
Buton