Cum afectează alimentația inteligența copilului

Capacitatea de concentrare, atenția, abilitățile de memorare, IQ-ul bebelușului și copilului tău sunt afectate de alimentație. Uite cum să îl hrănești, ca să fie mai inteligent.

60% din creier este alcătuit din grăsime, așa că este esențial ca cel mic să aibă în alimentație suficiente grăsimi sănătoase, pentru ca acele conexiuni neuronale să funcționeze la capacitate maximă.

Pește gras (somon, macrou), semințe de in, nuci, alune, ulei de măsline trebuie să facă parte din meniul copilului tău.

Ouăle, foarte bogate în proteină și conțin, dar și în omega-3, zinc și luteină, îmbunătățesc capacitatea de concentrare. În ouă se află adevărate depozite de vitamina A, K, E, vitamine din grupul B, acid folic, forfor, fier, cupru, magan, iar coaja ouălor conține foarte mult calciu și magneziu.

Vitaminele și mineralele ajută creierul să funcționeze la întreaga lui capacitate. Introdu deci în meniul copilului alimente bogate în vitamine și minerale, cât mai puțin prelucrate termic – 5 porții de legume și fructe pe zi, cereale integrale, hrană curată, neprocesată- sunt regulile de nutriție pe care ar trebui să le respectăm pentru copii (și pentru noi, de altfel).

Ce alimente afectează negativ inteligența

Zahărul rafinat (din dulciurile industriale), grăsimile hidrogenate (și care provin din prăjeli) și alimentele cu mulți coloranți afectează în mod direct inteligența copilului – au demonstrat numeroase studii. Mai mult, acestea pot determina schimbări comportamentale (ADHD și ADD, agresivitate crescută etc).

 

foto Shutterstock


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Buton