Cum alegi cel mai potrivit cărucior de bebe pentru vacanțe

Sezonul vacanțelor este în toi, așa că îți faci cu siguranță planuri pentru următoarea călătorie cu noul membru al familiei. Cel mai potrivit cărucior de bebe pentru vacanțe reprezintă una dintre principalele preocupări ale părinților în această perioadă. Ca să te asiguri că ai găsit modelul potrivit pentru familia ta, trebuie să cunoști din timp criteriile principale pe care trebuie să le bifeze.

Citește în rândurile de mai jos cum alegi cel mai bun cărucior de bebe pentru vacanțe și care sunt principalele beneficii ale unui cărucior sport.

Cărucior de bebe pentru vacanțe – ce criterii îndeplinește?

1. Confort la superlativ

Confortul celui mic în călătorie este principala grijă a părinților. Prin urmare, și cel mai important criteriu pe care trebuie să îl îndeplinească căruciorul. Indiferent că destinația este la munte, la mare, la rude în provincie ori pe meleaguri străine, plimbările vor fi lungi, așa că este important ca prichindelul să se simtă bine. Modelul ales trebuie să fie spațios, realizat dintr-un material plăcut la atingere, să aibă poziție de somn, iar copertina să îl protejeze de vânt și de razele puternice ale soarelui.

2. Siguranță

Alt criteriu important pe care trebuie să îl bifeze căruciorul de bebe pentru vacanțe este siguranța. Așadar, verifică dacă are principalele elemente: sistem de centuri de siguranță, frâne pe minimum două roți, etc.

3. Pliabilitate

Căruciorul sport potrivit pentru călătorii este neapărat pliabil, astfel încât să îi găsești cu ușurință loc în mașină ori în avion, dar și la cazare. Ca să faci cea mai bună alegere pentru familia ta, citește care sunt dimensiunile căruciorului atunci când este pliat și măsoară portbagajul mașinii. De asemenea, poți cere sfatul altor părinți care au acumulat deja experiență în privința vacanțelor cu copii.

4. Manevrabilitate

Chiar dacă până acum nu ai luat în calcul acest lucru, trebuie să știi că o vacanță reușită va depinde mult și de cât de ușor va putea fi manevrat căruciorul copilului. De aceea este important să testezi căruciorul într-un magazin fizic înainte de a-l cumpăra. Astfel vei putea să observi cum se mișcă roțile, cât de ușor este de strecurat în spații mici și alte detalii de acest tip.

5. Greutate

Cel mai bun cărucior de bebe pentru vacanțe este cu siguranță unul care nu cântărește mult. Chiar dacă modelul ales îndeplinește cu succes celelalte criterii, dacă depășește 10 kg nu reprezintă o alegere potrivită fiindcă îți va da bătăi de cap, mai ales dacă aveți multe drumuri de făcut, de schimbat cazări, etc. Vino în magazinele fizice să testezi modelele de cărucioare sport Chicco și alege modelul care ți se potrivește cel mai mult.

Principalele beneficii ale unui cărucior sport

    Căruciorul sport este cel mai bun aliat al părinților care urmează să plece în primele vacanțe cu prichindeii lor. Este important de precizat că aceste modele de cărucioare sunt recomandate după vârsta de șase luni, când micuții pot să stea în șezut.

    Unul dintre principalele beneficii este flexibilitatea. Poți regla ușor spătarul și scaunul după nevoile copilului, fie că dorește să doarmă ori să se bucure de priveliște și să stea în șezut. 

    Depozitarea rapidă, fără bătăi de cap, este alt avantaj important al unui cărucior sport. Majoritatea modelelor sunt concepute astfel încât să se plieze și să ocupe cât mai puțin spațiu. 

    În comparație cu alte modele, cărucioarele sport au o greutate mai mică, ceea ce înseamnă că pot fi transportate ușor în mijloacele de transport în comun sau urcate la etaj în clădirile fără au lift. 

    Tu ai găsit căruciorul potrivit pentru bebelușul tău dedicat următoarelor vacanțe din viața familiei?

    Sursă foto: Pexels.com


    URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
    Recomandari
    Mai multe din Advertorial
    Buton