Cum declansezi travaliul in mod natural

Mai ai o saptamana pana la termen si deja cauti metode pentru declansarea travaliului, pentru cazul in care bebe se incapataneaza sa mai stea in burtica? Nu esti singura. Iata ce solutii exista, daca si cum poti sa declansezi travaliul in mod natural, pentru a evita inducerea travaliului, folosind medicamente.

Un lucru pe care trebuie sa il retii de la bun inceput: nu exista nicio metoda dovedita clar, care sa iti induca nasterea naturala. Exista multe metode prin care se poate incerca inducerea, doar o mana dintre ele ar putea functiona, iar restul sunt, in cel mai bun caz, inutile. In cel mai rau caz, metodele „naturale” de inducere a travaliului pot face mai mult rau decat bine.

Cum declansezi travaliul in mod natural

Acupunctura, folosita pentru a declansa travaliul

Acupunctura ar putea ajuta in declansarea travaliului, insa nu exista clar dovezi care sa ateste acest lucru.

In unele parti din Asia este folosita de secole pentru a induce nasterea.
In urma unui studiu desfasurat de catre Universitatea din Carolina de Nord, s-a aratat ca femeile care au avut parte de terapie prin acupunctura inainte de nastere aveau mai multe sanse sa intre in travaliu fara sa fie ajutate medicamentos.

In studiul cu pricina au fost implicate 56 de femei cu sarcini avansate, intre 39 de saptamani si jumatate si pana la 41 de saptamani de sarcina.

Jumatate din femei au avut parte de terapia cu ace in 3 sedinte, in timp ce cealalta jumatate nu.

Din femeile care au facut acupunctura, 70% au intrat in travaliu fara a fi ajutate cu medicatie, in contrast cu 50%, in cazul femeilor ce nu au facut acupunctura.

Sexul poate induce nasterea?

O alta strategie de a declansa nasterea in mod natural este sa repeti ce a cauzat sarcina: un raport sexual.

Din nou, nu exista o dovada clara ca raporturile sexuale pot declansa travaliul, insa in acest caz, nici nu poate dauna.

Bineinteles, o astfel de masura trebuie luata doar cu permisiunea medicului sau a moasei, si doar daca apa nu s-a rupt inca.

Cum ar putea functiona raportul sexual, pentru a declansa travaliul? Ei bine, daca sexul este neprotejat si barbatul ejaculeaza in vagin, sperma eliberata contine prostaglandine, ce stimuleaza colul uterin si pot declansa contractiile.

Alte metode ce sunt folosite pentru declansarea travaliului

Desi nu sunt probate, femeile mai folosesc urmatoarele metode pentru a intra in travaliu, unele fiind inutile, altele avand si potential periculos:

  • Plimbari lungi: e bine sa faci plimbari lungi din principiu, insa in acest caz nu ajuta foarte mult.
    Sunt recomandate mai degraba plimbarile mai scurte, ce nu pun atat de multa presiune pe organism, iar in eventualitatea declansarii travaliului nu vei intra in sala de nasteri deja epuizata de atata mers.
  • Mancaruri picante: O alta vorba din bunici spune ca daca mananci picant iti declansezi travaliul, insa nu exista nicio legatura intre sistemul digestiv si uter.

Astfel, nu exista motiv pentru care sa credem ca un anume tip de mancare va declansa contractiile:

  • Uleiul de ricin: Dupa cea de-a 38-a saptamana, unii medici recomanda putin ulei de ricin, ingerat.
    Acesta nu are niciun fel de efect asupra uterului, ci ajuta la un mai bun tranzit intestinal.
    Insa poate totodata sa dea sistemul digestiv peste cap, aducand cu aceste probleme si diaree si deshidratare, niciuna nefiind simptome de dorit.
  • Cohos, pentru declansarea travaliului: Unele femei incearca aceasta planta pentru a-si declansa nasterea, insa medicii sunt reticenti in privinta ei, deoarece contine substante ce se comporta ca estrogenul in corp.
  • Ulei de Primula: Aceasta planta este, in general, mai usor acceptata de catre medici ca un remediu de inducere naturala a travaliului. Contine substante care in organism se transforma in prostaglandine, care pot declansa travaliul, insa nici aceasta metoda nu este dovedita.

Sursa: webmd.com


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Nastere