Cum eviti greselile de nutritie

In materie de nutritie, informatiile de specialitate' sunt atat de numeroase, incat parintii sunt de multe ori confuzi: pana la urma, este bine sau nu sa-i dai sucuri de fructe?; e mai bine sa-i pasezi legumele sau sa ii lasi in piure si cateva bucatele?; este indicat sau nu sa-i dai cereale in biberonul de noapte buna?

Informatiile de la pediatru se contrazic de multe ori cu cele gasite via net sau cu cele primite de la bunica bebelusului, care insista sa-i dea ciorbita cu perisoare din a treia luna, ca doar si pe tine te-a hranit la fel, si uite ce mare si sanatoasa ai crescut.

Odata trecuti de primele trei luni, parintii sunt relativ relaxati in privinta hranei bebelusului si gresesc considerand ca au deja un copil mare.

Chiar daca cel mic coopereaza la masa si accepta gusturi noi, nu uita sa tii cont de necesitatile lui.
Dupa cinci luni, da-i nu numai sucuri (din care lipsesc fibrele si micronutrientii care se gasesc in fructul intreg), ci si fructe – evita-le pe cele cu seminte mici, care pot declansa alergii.

Nu-i da gustari la fiecare jumatate de ora, chiar daca plange de foame', pentru ca ii bulversezi delicatul mecanism al sistemului lui digestiv inca imatur.

Citeste continuarea in revista BABY – septembrie.
 


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Revista