Cum face fata temelor?

Inceperea scolii/gradinitei, privita cu mult entuziasm si de copii, si de parinti, ajunge foarte curand sa devina un stres atat pentru cei mici (care se simt coplesiti), cat si de cei mari, care trebuie sa gaseasca solutii de supravietuire'.

Desi a trecut o luna de la inceperea anului scolar, micutul tau vede rezolvarea temelor ca pe cosmarul vietii lui si continua cu nesfarsitele amanari-de ce acum?, dar mai stau sa ma joc, pot sa fac o pauza?, am obosit, nu vreau sa fac teme.

Pentru a-l obisnui cu activitatile obligatorii legate de scoala, cu responsabilitatile si cu munca, ai nevoie de o strategie de abordare a copilului.

Stabiliti impreuna desfasuratorul

Primul pas spre o buna adaptare la noul an scolar incepe cu ordinea din casa si din camera copilului. Nu este nevoie sa faci schimbari majore, dar organizeaza camera copilului astfel incat sa aiba un spatiu de lucru. Limiteaza spatiul alocat jucariilor, dar nu le ascunde.
 

Daca nu ati stabilit un ritual de activitati dupa venirea de acasa, faceti-o acum – spalarea mainilor si schimbatul in haine curate, asezarea ghiozdanului la locul lui, trecerea in revista a temelor sau a ceea ce a facut peste zi la fiecare materie, masa de pranz si stabilirea momentului de incepere a temelor.

Toata lumea se apuca de treaba

Pentru a ajuta copilul sa se acomodeze cu ideea de teme si sa le faca fara scandal, tine cont de cateva idei:
 

Poti face si tu teme odata cu el, mai intai il ajuti putin pe el, apoi treci la temele tale – verifica mailurile, scrie o lucrare pentru la serviciu etc, astfel incat sa nu vada ca, in timp ce el lucreaza, tu faci alte activitati distractive, si sa fie tentat sa lase temele si sa ti se alature;

Incercati sa va implicati ambii parinti in a asista copilul la anumite teme, fiecare dupa pricepere;

Inainte de a va apuca de lucru(teme), intreaba copilul cum se face, ce a inteles din teorie, apoi treceti la tema efectiva, deoarece este frustrant sa il pui sa faca exercitii si sa descoperi cu caietul in fata ca nu a inteles cum se fac, si sa trebuiasca sa intrerupi tema ca sa ii explici teoria.

 

 

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Dezvoltare