Cum faci ghetuta lui Mos Nicolae impreuna cu copilul tau

Ai o bucata de material pe care ti-ar placea sa o transformi alaturi de copilul tau intr-un proiect haios si educativ? Incearca sa faci ghetuta a lui Mos Nicolae, in care Mosul sa ii poata aduce copilului tau cadourile an de an.

Cum faci ghetuta lui Mos Nicolae

Pentru a obtine ghetuta lui Mos Nicolae, iti sunt necesare cateva instrumente. Unele sunt optionale, altele insa sunt esentiale. Iata care sunt ele:

  • materialul din care vei obtine ghetuta lui Mos Nicolae
  • un pistol cu silicon la cald (optional)
  • masina de cusut (optional)=
  • foarfece
  • bolduri=
  • o foaie
  • creion

 

1. Deseneaza forma unei cizmulite sau printeaza un sablon pe care il gasesti pe internet sau il poti descarca de mai jos.
2. Decupeaza doua bucati de material mai mari decat sablonul si suprapune-le unul peste celalalt, fiecare cu fata aspectuoasa inspre celalalt.
3. Decupeaza sablonul pentru ghetuta lui Mos Nicolae si asaza-l pe materialele suprapuse.
4. Prinde sablonul cu bolduri si contureaza-l apoi cu un creion pe margine.
5. In coltul de sus al sosetei, pe latura cu calcaiul, prinde cu bolduri pe diagonala o bucata de panglica, incat sa poti atarna ghetuta lui Mos Nicolae in asteptarea sa.
6. Trece apoi pe conturul trasat cu masina de cusut, lasand partea de sus a ghetutei libere si indoita 1-2 cm, pentru a-i putea face tiv ulterior.
7. Daca vei coase de mana ghetuta lui Mos Nicolae, decupeaza intai conturul facut dupa sablon si apoi coase cele doua bucati de material intre ele.
8. Nu uita sa cosi cele doua parti de sus ale ghetutei, pentru a-i da un aspect mai frumos.
9. Dupa ce ai cusut-o, desprinde boldurile, taie materialul dupa contur (daca ai cusut-o la masina) si intoarce ghetuta lui Mos Nicolae pe fata.
Sablon ghetuta lui Mos Nicolae

Imagine: Shutterstock


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din ”de casă”