Cum îi pregăteşti pe cei mici de vacanţa de vară: tips & tricks

 Vacanţa de vară este un moment de relaxare atât pentru părinţi, cât şi pentru copii. Urmează concedii, zile frumoase petrecute în aer liber şi timp pentru activităţi distractive. Copiii au nevoie de timp de odihnă, însă acest lucru nu înseamnă că nu pot avea un program de activităţi, fie ele educative, fie distractive şi un program de joacă. Dacă îţi doreşti să le asiguri celor mici cea mai fun vacanţă de vară, iată câteva tips & tricks de care să ţii cont:

 Pregăteşte-i pe cei mici de vacanţă şi oferă-le o vară de neuitat

Plănuieşte cel puţin un mini concediu de weekend

 Călătoriile sunt esenţiale, atât pentru părinţi, cât şi pentru copii. Copiii se pot bucura de locuri noi, peisaje noi, dar şi de vremea bună cu ocazia unui mic concediu. Nu trebuie neapărat să plănuieşti o vacanţă lungă, dacă timpul nu îţi permite să faci asta sau dacă bugetul pentru călătorii este unul mic anul acesta. Poţi organiza unul sau mai multe mini concedii de weekend în locuri care să fie atât pe placul adulţilor, cât şi al celor mici. Pe litoralul românesc, în staţiunile de pe Valea Prahovei, într-o zonă rurală de vis sau într-un city break în Europa, oferă-le copiilor şansă de a descoperi noi locuri şi de a gusta din magia vacantelor.

Nu uita de garderoba de vară

 Vara temperaturile sunt deseori peste limita confortului şi se ating maxime de 30-35 de grade la umbră. De aceea, este important ca cei mici să aibă o garderobă de vară adecvată temperaturilor călduroase şi umidităţii crescute. Optează pentru haine lejere, din bumbac, panza sau în, în culori deschise. Când vine vorba de încălţăminte, pe Kalapod.net vei găsi încălţăminte de copii comodă, fie că vrei să achiziţionezi tenesi, sandale sau papuci. De asmenea, pe lângă garderoba adecvată de vară, nu uita să foloseşti creme cu protecţie solară pentru pielea celor mici. Astfel, vei evita neplăcutele arsuri, dar şi alte tipuri de probleme dermatologice. Pentru ieşirile în aer liber şi în concediu, ia cu tine şi un spray anti-tantari că cei mici să se poată juca în voie.

Încurajează-i să încerce lucruri noi

 Vacanţa de vară este prilejul ideal pentru că cei mici să încerce activităţi noi. Oferă-le această şansă şi încearcă să descoperi ce anume le-ar face plăcere. Poţi propune un sport nou, de la tenis, fotbal, volei şi până la dans, înot sau karate. De asemenea, îi poţi încuraja să descopere activităţi creative, precum teatrul, scrisul sau muzica. Încearcă să vii în intampinarea nevoilor copiilor şi să îi ajuţi să se bucure de vară încercând noi lucruri.

 Vara este unul dintre cele mai frumoase anotimpuri: soare din belşug, concedii, vacanţe, dar şi ocazia de a petrece mai mult timp în familie, profitând de vacanţa şcolară a copiilor. Vara aceasta pregăteşte-le o mulţime de lucruri frumoase copiilor, de la concedii şi până la activităţi noi şi nu uita să îi protejezi corespunzător de vremea uneori caniculara.

Sursa foto: Pexels.com


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
ziareonline.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial