CUM ÎI SPUN “NU” CELUI MIC? CUM ÎL AJUT SĂ NU SE MAI TEAMĂ DE ÎNTUNERIC? CUM POT SĂ ÎI FIU DE AJUTOR?

Părinții duc zi de zi o luptă în a oferi celor mici cele mai bune sfaturi și a le da încredere să treacă peste obstacolele pe care le descoperă în permanență. Frica de întuneric, frica de nou, nedreptățile pe care le văd în jur, lucrurile la care trebuie să fie atenți. Până la urmă, adulții de azi învață alături de copiii lor să fie părinți mai buni, mai de ajutor, mai atenți și mai conectați cu ei.

Și cum poți face aceste lucruri mai bine dacă nu cu ajutorul poveștilor? A personajelor inventate care ne pot ajuta să exemplificăm cel mai bine lucrurile pe care vrem să le transmitem celor mici.

Colecțiile Libertatea s-au îmbogățit cu o serie nouă de povești minunate pentru copii, seria Nemi. Cărți din care și noi și cei mici avem de învățat. Povești amunzate și educative spuse pe limba celor mici, ușor de citit și înțeles, transformând cititul pentru ei într-o plăcere, iar nouă fiindu-ne de ajutor în exemplificarea unor situații de viață pe care nu reușim să le explicăm prea bine.

Îți vom prezenta aici două mini-serii care te vor ajuta să îi înțelegi și să îi susții și mai bine.

  1. Seria Aventurile Iepurașului Matei – cărți ilustrate pentru copiii plini de energie

Iepurașul Matei, un mic aventurier care are o mulțime de pățanii care mai de care mai amuzante, este eroul unei serii de cărți educative pentru copii.

Cum să îți gestionezi furia, cum să înveți să îți ceri scuze și să îți recunoști greșeala, sunt niște lucruri pe care un copil trebuie să le învețe. Cum să lucrezi în echipă și cum să fii altruist, de ce nu e așa de important să câștigi întotdeauna, ci jocul în sine dă tot farmecul. Toate acestea sunt lecții importante pe care copilul tău trebuie să le învețe.

Seria Aventurile Iepurașului Matei e alcătuită din povești pline de farmec și de umor, cu un important conținut educativ. Iar ilustrațiile în culori calde și bogate în detalii completează textul extrem de candid și emoționant.

În seria de aventuri ale iepurașului Matei au apărut următoarele cărțiDe ce vă certați, Matei?; Ajutor, Matei, o fantomă!; Matei o iubește pe mami; Paște fericit, Matei!; Crăciun fericit, Matei!; Vacanță plăcută, Matei!; Matei, campion la fotbal și La mulți ani, Matei!

  1. Seria animăluțelor fabuloase care descoperă lumea

Care e legătura dintre o gorilă, o bufniță și un pinguin? Aparent niciuna, cu excepția faptului că toate sunt animale. Dar ele au o legătura, în faptul că ele sunt personajele principale dintr-o serie de cărți educative pentru copii. Iar cei mici pot să descopere o mulțime de lucruri din poveștile lor care să îi ajute să înțeleagă mai bine de ce e important să își asculte părinții, care sunt pericolele de care trebuie să se ferească sau cum pot să se vindece de frica de întuneric.

Seria animăluțelor care descoperă lumea pot fi o lecție valoroasă pentru copilul tău, pot deveni exemple pentru ei și îți pot folosi în încercarea de zi cu zi în a le da copiiilor cea mai bună educație.

Au apărut deja Bufinița care se temea de întunericGorila care voia să se facă mare; Pinguinul care voia să știe mai multeGăina care nu voia să renunțe; Vidra care voia să știe tot.

Întreaga colecție de cărți pentru copii din colecția Nemi o poți găsi pe colectii.libertatea.ro


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Diverse