Cum îl convingi pe copilul tău să poarte aparat dentar

Problemele dentare cu care se confruntă copilul tău, pot fi rezolvate într-un mod eficient printr-o simplă vizită la medicul stomatolog și un tratament adecvat. Ce se întâmplă, însă, când dinții acestuia, aflat la vârsta adolescenței, nu sunt atât de drepți pe cât ar trebui, iar el refuză sa poarte aparat dentar? Aici începe sarcina dificila, când parintele trebuie să-l convingă de nevoia și importanța de a-l purta.

Ei bine, pentru a obține acel răspuns pozitiv, e nevoie de câteva discuții deschise, concrete și sincere prin care copilul să reușească să privească dintr-o perspectivă diferită purtarea aparatului dentar. 

Iată ce fel de discuții poți aborda în fiecare caz astfel încât să fii destul de convingător

S-ar simți singur și exclus

Spune-i copilului tăi că sunt o mulțime de alți copii care poartă aparat dentar, inclusiv colegii lui de la școală. Și nu doar ei, profesori, membri din familie, cunoștințe de vârste înaintate. Acest lucru demonstrează curajul acestora de a trece peste aceasta temere și a pune pe primul loc binele lor. 

Arată-i câteva fotografii cu celebritățile lui preferate care au purtat aparat dentar, va privi astfel această situație ca fiind una cu mult mai normală.

Se îngrijorează cu privire la ce vor zice ceilalți copii

Copilul tău va fi îngrijorat de posibilele cuvinte jignitoare aduse la adresa lui de către colegi și prieteni. Spune-i că acest lucru n-ar trebui să conteze, doar să fie indiferent și să se simtă încurajat de aspectul dinților lui de după tratament. Dacă nu își rezolvă problemele dentare, va putea fi afectat pe viitor, când va ieși la o întâlnire sau cu prietenii în oraș. Disconfortul de acum nu reprezintă decât avantajul de care va dispune în viitor. 

Îi displace ideea de a purta un aparat din metal

Zi-i copilului tău câte variante atractive sunt de a purta aparatul dentar și cât de cool a devenit acesta în ziua de astăzi. Dacă ideea de a purta elastice colorate diferite în fiecare lună nu-l încântă, prezintă și celelalte opțiuni disponibile, care s-ar putea să fie pe placul lui. Noile invenții ortodontice prezintă o varietate de aparate dentare, asa ca descoperă ce tip de aparat dentar este potrivit pentru copilul tău, cu care și el să fie de acord, iar apoi nu-ți mai rămâne decât fixarea acestuia. 

Nu cunoaște problemele de sănătate care ar putea apărea

Zi-i copilului tău că dacă nu va dori să-și îndrepte dinții, atunci igiena dentara nu se va face în mod corespunzător, iar asta nu înseamnă decât complicații și vizite frecvente la dentist. Niciun adolescent nu-și dorește ca dinții lui să cadă sau să se confrunte cu boli gingivale. 

E posibil ca copilul tău să ia acțiune când devine conștient de aceste consecințe. Dacă nu poartă acum aparat dentar, problema lui nu va dispărea pur și simplu, ci dimpotrivă se va înrăutăți. 

Acum, după o astfel de discuție probabil a venit și momentul să te interesezi de un aparat dentar pentru copii, după care poți programa o consultatie la Ciso Medical unde vei primi sprijin și sugestii profesionale. 

În concluzie, prezintă-i copilului tău problemele cu care se va confrunta în viitor dacă refuză să poarte aparatul dentar. Zi-i că rezultatele vor fi benefice privind starea lui de sănătate și viața lui socială. Fă-l să fie conștient de faptul că colegii lui se vor acomoda cu noua lui înfățișare, și depinde de doar de el cum percepe situația. 

Sursa: pexels.com


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Copilul tau