Cum își ține Cristina Șișcanu fata ocupată când se află în trafic

Cristina Șișcanu a decoperit o soluție inedită pentru a o ține pe fetița sa Petra (4 ani) ocupată în timp ce se află în trafic. Soția lui Mădălin Ionescu a apelat la un joculeț care să nu implice dispozitivele mobile și inințiativa sa avut succes.

Jocul se numește „Ghicește animalul” și presupune numirea unui animăluț descris prin anumite detalii legate de fizic și comportament – ce mănâncă, ce culoare are, ce sunete specifice scoate, unde trăiește etc. În cazul acestui joc, rolurile pot fi inversate – părintele să dea indicia pentru ca micuții să ghicească sau invers, copilul să dea detalii despre animal, iar părintele să spună cum se numește.

„Traficul e foarte aglomerat în București și de multe ori copilul se plictisește dacă ești cu el în mașină și mă gândeam ce putem face. M-am documentat pe Internet și am găsit un joculeț ca să o atrag pe Petra, că nu vreau să stea numai pe telefon. Asta ar fi o soluție simplă: copilul și-a deschis telefonul, se uită la desene, dar vreau să o scot din starea asta și nici să nu adoarmă, că apoi se culcă noaptea târziu. A fost un joculeț interesant, i-a plăcut și ei. Aveam vreo trei jocuri în plan, dar ei i-a plăcut foarte mult jocul cu animăluțe, să ghicim animalul”, a spus Cristina Șișcanu în emisiunea „Mămici de pitici cu lipici”, de la Antena Stars.

 

Vedeta spune că fetița ei a fost foarte receptivă la acest joc și a fost captivată rapid de el.

„Eu aveam vreo trei joculețe în plan, dar Petrei i-a plăcut foarte tare acesta cu ghicitul animalului și am văzut că a intrat foarte bine în rol – știa să pună întrebări și să ghicească animalul. Așadar, am zis să nu schimb placa și să păstrez celelalte jocuri pentru alte deplasări cu mașină. Mi-a plăcut foarte tare când a venit rândul meu să ghicesc. Ea s-a gândit la furnică și mi-a răspuns foarte coerent la întrebări”, a mai spus Șișcanu, adăugând că asemenea jocuri contribuie într-un mod benefic la întărirea legăturii dintre mama și copil.

„Eu cred că sunt foarte importante acest activități. Pe lângă faptul că astfel copilul își dezvoltă și limbajul și atenția și învață să descrie un animal, pe de altă parte, mai și interacționezi cu el ca mamă. Practic, construiți niște lucruri împreună. Un joc de genul acesta te apropie foarte mult”, a încheiat vedeta.

Foto – Facebook


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Stiri