Cum îți ajuți copilul să treacă peste răceală în 5 pași simpli

Răceala poate fi deosebit de grea pentru unii copii. Asta pentru că poate fi atât de contagioasă și poate provoca boli sau afecțiuni. Dacă copilul tău suferă de o răceală, este important să mergi la medicul de familie sau la pediatru pentru un consult, chiar dacă este o răceală ușoară. Este posibil să îți ofere o ușurare prin administrarea de medicamente care vor ameliora simptomele copilului tău. Chiar dacă copilul tău se simte mai bine, ar trebui să faci un efort pentru a-l susține până când își revine complet.

Iată cum să îți ajuți copilul să treacă peste răceală în 5 pași simpli:

  1. Oferă-i multe lichide

Corpul copilului tău trebuie să reînnoiască lichidele pierdute în timp ce tușește și curăța mucoasele. Dacă copilul tău are febră, va fi și mai predispus la pierderea lichidelor din corp. De asemenea, lichidele, cum ar fi apa, ceaiurile, laptele sau sucurile naturale sunt o modalitate excelentă de a preveni deshidratarea, care poate duce la alte complicații.

  1. Oferă-i copilului tău odihnă și confort

Copilul tău se va simți mult mai bine dacă se odihnește mult. Asigură-te că are o mulțime de perne și pături pentru a îl ajuta să se odihnească confortabil. Asigură-te că camera în care stă este suficient de caldă. Asigură-te că schimbi hainele umede ale copilului și le speli cu un detergent blând și în apă caldă. De asemenea, asigură-te că are multe haine curate și confortabile de purtat. Ține-l departe de alimentele care i-ar putea deranja stomacul, cum sunt alimentele  grase, bogate în proteine sau cofeină.

  1. Dă-i copilului tău medicamente pentru tuse

În timp ce este bolnav, copilul tău trebuie să ia medicamente antivirale pentru a preveni să se îmbolnăvească prea mult. Dacă nu își ia medicamentele, este o probabilitate mare că ar putea ajunge la spital. În plus, dacă are febră, tusea va fi mai gravă și va avea nevoie de medicament mai mult decât dacă ar fi răcit. Astfel, dă-i copilului tău sirop de tuse din plante, natural, de la Vegis.ro, care poate ameliora și trata orice tuse, fie ea seacă sau productivă.

  1. Introduce miere în mese și ceaiuri

Mierea poate ajuta la reducerea inflamației în gâtul copilului tău. Acest lucru poate ajuta la ameliorarea durerii pe care acesta o simte în gât. De asemenea, poate ajuta la prevenirea infecțiilor bacteriene în plămânii copilului tău, cauzate de inflamația crescută a plămânilor acestuia. Mierea poate fi adăugată la mese și băuturi pentru a-ți ajuta copilul cu durerea în gât.

  1. Adaugă un umidificator în cameră

Aerul umed este mai ușor de respirat pentru plămânii copilului tău. Dacă copilului tău îi curge nasul, ar putea dezvolta o infecție bacteriană care ar putea duce la pneumonie. Un umidificator poate face camera copilului mai confortabilă și îl poate ajuta să-l împiedice să dezvolte o infecție bacteriană prin inhalarea aerului uscat.

În concluzie, copiii sunt mai sensibili la răceală decât adulții, deoarece mucoasa nasului și gâtului lor sunt încă în curs de dezvoltare și nu sunt la fel de bine protejate împotriva virusurilor invadatoare. De aceea, este important să fii mereu pregătit pentru momentul în care copilul tău răcește din nou, pentru a-l putea ajută să treacă peste, cu ușurință.

Sursă foto: unsplash.com


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial
Buton