Cum îți pregătești casa pentru venirea lui bebe: 4 pași

Venirea pe lume a bebelușului implică o responsabilitate nouă pentru părinți, iar felul în care pregătești casa trebuie să reflecte tocmai grija pe care i-o porți celui mic. Chiar dacă nu îți dai seama înainte să îți asumi că vei deveni părinte, locuința poate fi un loc periculos pentru un bebeluș. În special odată ce acesta deprinde anumite obiceiuri, precum mersul de-a bușilea, și devine mai curios, se poate accidenta cu ușurință.

Iată câțiva pași care te vor ajuta să pregătești temeinic apartamentul sau casa pentru venirea și creșterea celui mic:

  1. Alege materiale ușor de curățat și igienizat

Pregătirea casei pentru bebe se poate transforma cu ușurință într-un proiect de renovare. Dacă vrei să schimbi elemente precum finisajele, corpurile de mobilier sau blatul din bucătărie, acum este momentul potrivit. Blatul va deveni una dintre zonele intens folosite, în special odată ce copilul începe să-și diversifice alimentația și va trebui să gătești tot mai multe preparate pentru acesta și întreaga familie.

Găsești blaturi de bucătărie la prețuri avantajoase pe Mathaus.ro și este recomandat să alegi materiale de calitate, durabile și rezistente. Lemnul sau marmura te vor ajuta să te bucuri de această piesă esențială pentru bucătărie cât mai mult timp. De asemenea, îl poți alege și în funcție de preferințele estetice, pentru a te inspira să petreci timp de calitate pregătind ceea ce iubește copilul tău.

  1. Înlocuiește mobilierul din sufragerie

Sufrageria este zona în care cel mic va învăța cele mai multe dintre lecțiile despre ceea ce se află în jur. În aceste condiții, spațiul trebuie securizat și protejat, pentru ca cel mic să nu se accidenteze odată cu înaintarea în vârstă. Optează pentru materiale de protecție la marginile și colțurile ascuțite ale meselor.

De asemenea, alege o canapea și fotolii din materiale ușor de curățat sau rezistente la pete. Copilul tău, încă din primele momente de viață, va crea dezordine în casa ta, iar hrănirea acestuia implică formarea petelor pe tapițeria fotoliilor și pe textilele din sufragerie. Poți opta chiar pentru huse speciale pentru canapeaua ta preferată, pe care să o folosești până când cel mic devine mai îndemânatic.

  1. Securizează zona din jurul pătuțului

Camera bebelușului trebuie să fie cea mai sigură încăpere din locuința ta. Pentru a-i asigura acestuia tot confortul și pentru a fi fără griji, evită să instalezi obiecte pe peretele de lângă pătuțul său, chiar dacă este vorba despre un tablou la care ții. De asemenea, este recomandat să nu pui obiecte care pot fi trase de către cel mic deasupra sau lângă pătuț.

Covorul pe care îl alegi pentru zona din jurul pătuțului trebuie să fie unul cât mai moale sau poți chiar să optezi pentru saltele subțiri așezate în jurul acestuia. Odată ce va crește, cel mic se poate aventura să iasă din pătuțul său, iar astfel de momente vor deveni periculoase dacă nu există elementele potrivite în jurul său.

  1. Depozitează la loc sigur soluțiile periculoase

În locuința ta există produse de curățenie, unelte și diferite alte materiale care pot deveni un pericol pentru cel mic. Odată ce crește și devine din ce în ce mai curios, recipientele în culori stridente, cu motive colorate, pot să-i atragă atenția cu ușurință.

Evită posibile accidente prin depozitarea acestor produse în dulapuri aflate la înălțime sau chiar în sertare securizate cu cheie.

Gândește-te la viitorul copilului tău în locuință și analizează zonele care pot deveni periculoase pentru acesta. De asemenea, ține cont de confortul tău, ca părinte, și cât de important este pentru copilul tău să fii mereu liniștită cu privire la siguranța lui.

Sursa foto: pexels.com


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Diverse