Cum le demonstrezi celor mici importanta spalarii pe maini cu 3 felii de paine

Sezonul gripei si a racelilor se apropie cu pasi repezi, asa ca spalarea temeinica pe maini capata o importanta chiar mai mare decat pana acum. Iata cum ii convingi pe cei mici sa se spele pe maini mai frecvent.

Copiii sunt destul de indiferenti la spalatul mainilor, in majoritatea cazurilor, si uita sa se spele inainte de masa sau imediat ce vin de la joaca. Iata insa un mod distractiv in care le poti demonstra clar importanta spalarii mainilor cat mai frecvent.

Cum demonstrezi importanta spalarii pe maini cu 3 felii de paine

O profesoara a vrut sa le demonstreze studentilor sai, viitori asistenti de alaptare, cat de importanta este spalarea mainilor.

A gasit cea mai ingenioasa metoda pentru a ii convinge ca spalarea mainilor nu este facultativa, mai ales atunci cand lucrezi intr-un domeniu cu tangenta in lumea medicala.

Donna Gill a postat o imagine pe Facebook, in urma experimentului reusit: 3 felii de paine, fiecare intr-o alta punguta, si fiecare etichetata cu modul in care a fost manevrata. Iata si explicatia profesoarei:

„Pentru toti prietenii mei profesori, acesta e cel mai scarbos si totusi cel mai tare experiment.
Am facut asta in timp ce ii educam pe elevi legat de microbi si cum se raspandesc.
Am folosit 3 felii de paine. I-am lasat pe toti sa vada cum pun o felie de paine cu mana infasurata intr-o manusa, apoi am etichetat-o „controlat”.
Mi-am spalat apoi bine mainile si am pus o alta felie de paine intr-o punguta, pe care am etichetat-o „maini curate”.
In final, am lasat ultima felie de paine sa treaca prin mainile tuturor elevilor, apoi am pus-o in punga si am etichetat-o „maini murdare”.
Am asteptat apoi cateva zile si am observat cum painea se schimba in timp din cauza bacteriilor. E atat de tare si totodata e un mod grozav de a ii invata importanta spalarii mainilor”.

Rezultatul? Imaginea vorbeste de la sine. Felia de paine care a fost manevrata cu mainile curate s-a pastrat cel mai bine, fiind urmata de cea bagata in punga folosind manusa.

Felia de paine ce a trecut prin mainile tuturor celor din clasa este fara indoiala alterata si acoperita de mucegai, in niciun caz ceva ce ai putea manca.

Sursa imagine: Facebook Donna Gill Allen


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Copilul tau